1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Tahkim, İstanbul medyasına uydu
Tahkim, İstanbul medyasına uydu

Tahkim, İstanbul medyasına uydu

Tahkim Kurulu, olaylı Trabzon-Sivas maçının tekrarlanması yönündeki TFF kararını bozarak İstanbul medyasının güdümünde bir karara imza attı.

A+A-

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, olaylı Trabzonspor - Sivasspor maçıyla ilgili olarak Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun maçın tekrar oynanması kararını bozdu.
Bugün yapılan toplantıda maçın hakemi Bülent Demirlek'i dinleyen Tahkim Kurulu'nda toplantının ardından bir açıklama yapan Tahkim Kurulu Başkanı Türker Aslan, yaptıkları inceleme ve değerlendirme sonucunda Futbol Federasyonu yönetim kurulunun maçın tekrar oynanması şeklindeki kararını bozma kararı aldıklarını açıkladı.
Öte yandan Tahkim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu'na karşılaşmanın 3-0 Sivasspor'un lehine tescil edilmesi yönünde tavsiyede de bulunduğu belirtildi.
Tahkim Kurulu'nun bir sayfalık gerekçeli kararında şunlar yazıldı: "Tatil kararına seyircisinin yol açtığı dikkate alındığında Trabzonspor'un 3-0 hükmen yenik ilan edilmesi gerekirken, federasyon tarafından maçın tekrarına dair alınan karar yasa ve talimatlara aykırıdır. Bu nedenle Trabzonspor'un maçın sonucunun 1-0 lehine tescil edilmesi yolundaki itirazının reddine, Sivasspor'un sonucun 3-0 hükmen lehlerine onaylanması başvurusunun kabulüne ve federasyonun tekrar kararının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir." 
TS YÖNETİMİNDE SESSİZLİK
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili olarak TFF Yönetim Kurulu'nun maçın tekrar oynanması yönündeki kararını bozmasının ardından, Trabzonspor yönetim kurulu Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu karar ile ilgili olarak susma hakkını kullanma kararı aldı.
Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, spor kamuyonu daha sağlıklı bilgilendirme adına yönetim kurulu olarak susma kararı aldıklarını belirterek, "Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu karar sonrası, kamuoyunu daha sağlıklı bilgilendirme adına Trabzonspor yönetim kurulu olarak susma kararı aldık. Önümüzdeki günlerde basın toplantısı yaparak bu konuyla ilgili olarak kamuoyunu daha sağlıklı bilgilendireceğiz" dedi.

İlgili Haber: "Tahkim kararı 3-0 olabilir"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum