1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Taksiciler mum ışığında çalışıyor!
Taksiciler mum ışığında çalışıyor!

Taksiciler mum ışığında çalışıyor!

Rize'de önceki gün durakları olaylı bir şekilde kaldırılan taksiciler, elektrikleri de kesilince mum ışığında çalışmaya başladılar!

A+A-

Mustafa BAYRAK – Rize’de geçtiğimiz günlerde polis zoruyla kulübeleri kaldırılan taksiciler, elektriklerinin de kesilmesiyle mum ışığında çalışmaya başladılar.
Kambursırt durağındaki yerleri yasal olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı çıkan taksi durağı esnafı polise direnince olaylar çıkmış, daha sonra ise kendileri duraklarını sökerek kaldırmıştılar.

Kambursırt taksi durağı esnaflarından Esat Kutlu, Arif Kaşıkçı, Sabri Ayyıldız, Hasan Uçak ve Muhammet Keleş. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın kendilerine yer sözü vermesine rağmen yardımcı olmadığını öne sürerek, “Sayın başkan ilk önce bize yol çalışması yapacağını, durak kulübemizi kaldırmamızı ve ziraat yolu girişinde kulübe için yer vereceğini söyledi. Biz de kulübemizi kaldırdık. Ama o söylediği yeri çiçeklik yaptı. 2 yıla yakın kulübesiz oturduk. 2 arkadaşımız soğuktan dolayı hastalandı. Birçok arkadaşımız soğuk havalarda işe gelemez oldu ve biz de kulübemizi küçülterek yerine koyduk. Yola ve yaya kaldırımına hiçbir engeli yoktu. Geçen hafta da yıkım ekibi geldi. Kulübemizi kaldırmak zorunda kaldık” şeklinde konuştular.
Son olarak elektriklerinin de kesildiğini söyleyen taksiciler, “Abone olmamıza rağmen elektriklerimiz kesildi. Bu durakta bir arkadaşımız soğuktan yüz felci geçirdi. Bizlerde mum ışığında ekmek kavgamızı sürdürüyoruz. Belediye başkanı Halil Bakırcıya karşı eylemlerimiz devam edecek” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız