1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Taksicilerin durak kavgası İZLE
Taksicilerin durak kavgası İZLE

Taksicilerin durak kavgası İZLE

Rize’de durakları yıkılmak istenen taksiciler ile yıkım ekipleri arasında arbede çıktı. 1,5 saat devam arbede sonrası taksiciler kendi duraklarını yıktılar.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Rize Belediyesi yıkım ekipleri, çevre düzenlemesi kapsamında alınan encümen kararı gereğince daha önce yıkılan durak kulübesinin yerine yapılan yeni kulübeyi yıkmak üzere, polis ve zabıta ekipleriyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kanbursırt Taksi Durağı’na geldi.
Durakta toplanan taksiciler, yıkım kararına tepki göstererek polis ve yıkım ekipleri ile tartıştılar.



Taksiciler, durak kulübelerinin tekrar kaldırılması halinde zor durumda kalacaklarını savunarak, ‘’Biz belediyeye yılda 320 YTL işgalliye parası ödüyoruz. Bunun karşılığı bizi sokakta bırakmak mı olmalı?’’ şeklinde belediyeye tepki gösterdiler.
 
Kendilerinin evlerine ekmek götürmek için mücadele ettiklerini ifade eden taksiciler, ‘’Biz yasa dışı iş yapmıyoruz. Madem durak kulübeleri kaldırılacak bütün kulübeler kaldırılsın. Bazıları kaldırılıp bazıları kaldırılmıyor. Bu nasıl adalet? Biz adalet istiyoruz’’ dediler.
Bazı taksi sürücüleri, durak kulübesinin çatısına çıkarak yıkımı engellemeye çalıştı. Zaman zaman yıkım ekiplerinin kulübeyi yıkmak için harekete geçmesi üzerine taksiciler, kepçenin önüne ve tekerleklerinin arasına girerek yıkımı engellemeye çalıştılar. Bu sırada polislerle taksiciler arasında arbede yaşandı. Polislere direnen bazı taksiciler gözaltına alındı. Daha sonra kepçenin önüne yatan taksicileri, polisler müdahale ederek kaldırdılar.
 
Yaklaşık 1.5 saat süren arbede sonrasında taksiciler, polislerle anlaşarak durak kulübelerini kendileri söktüler.
Rize’de geçtiğimiz aylarda belediye encümeninin almış olduğu karar doğrultusunda çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında il merkezindeki durak kulübelerinin kaldırılması için çalışma başlatılmıştı. Çalışmalar kapsamında bazı durak kulübeleri kaldırılmış, bazılarının kaldırılması çalışması ise yıkım ekipleri ile taksiciler arasında arbede çıkmıştı. Arbede sonrasında kulübe yıkılmadan yıkım ekipleri buradan ayrılmıştı.
20 taksicinin çalıştığı Kambursırt taksi durağı 2 yıl önce yıkılmıştı. Taksiciler ise kulübeyi yeniden yapmışlardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum