1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TAMGA Rize ekibi Giresun'da yara sardı
TAMGA Rize ekibi Giresun'da yara sardı

TAMGA Rize ekibi Giresun'da yara sardı

TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği Rize il amiri Muhittin Çatlı, Giresun'daki sel felaketi sonrası yaşananları anlattı

A+A-

Giresun'da yaşanan sel felaketine ilk yardıma gidenlerden olduğunu ifade eden TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği Rize il amiri Muhittin Çatlı, "Giresun ilimizde yaşanan sel felaketi bizleri oldukça üzdü. Hiç bir ilimizde böyle felaketlerin yaşanmasını istemeyiz. Amirliğini yaptığım TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bizler Giresun ilimizdeki vatandaşlarımıza ilk yardıma gidenlerdeniz." diye konuştu.  

tamga4.jpg

Bölgede arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla haberi aldıkları ilk anda bölgeye intikal ettikerini anlatan Çatlı, "Derneğimiz bünyesinde köpekli arama kurtarma ekibimiz, su altı arama kurtarma ekibimiz, doğa arama kurtarma gönüllülerimiz, medikal arama kurtarma ekibimiz ve ekibimizde gönüllü olarak çalışan doktorlarımızla bölgede çalışmalara katıldık. Bölgeye ulaştığımızda 118 köy ile irtibat kesilmiş durumdaydı. Doğankent ilçesi ve dereli ilçesi tamamen sel sularına teslim olmuş durumdaydı. Vatandaşlarımız evlerini terk etmiş sel sularından kurtulmak için yardım bekliyorlardı. Ulaştığımız bir çok yerde özellikle afetin en şiddetli yaşandığı Dereli ilçesinde vatandaşlarımız uzanacak yardım elini bekliyorlardı. Bizler bölge halkına elimizden geldiğince destek verdik ve bir çok arama kurtarma operasyonuna katıldık" dedi. 

tamga3.jpg

BÜYÜK ACILARA ŞAHİTLİK ETTİK 
Göz yaşlarını tutamadıklarını ifade eden Çatlı, "Gördüğümüz manzaralar karşısında göz yaşlarımızı tutamadık. Bölgede yıkılan evler taşan dereler hasar gören iş yerlerinde görmüş olduğumuz manzara bizleri derinden yaraladı. Bir çok kurtarma operasyonunda gözyaşlarımızı tutamadık ve vatandaşlarımızın yaşamış olduğu acılara şahitlik ettik. Devletimiz var gücüyle tüm imkanlarını bölgeye seferber etti. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu arama kurtarmak çalışmalarında bizzat bizlerleydi. AFAD, Türk Kızılay’ı, Sahil Güvenlik, Giresun Belediyesi İtfaiyesi ve çevre illerden gelen bir çok belediye kurum ve derneğimiz olağanüstü bir performans sergiledi. Milletimizin bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyoruz. Allah devletimiz ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah bu yaralar tez zamanda sarılacak. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Mağdur olan vatandaşlarımıza devletimizin şefkat eli tez zamanda uzanacaktır. Bölgede hala çalışmalar devam etmektedir. Bizler her daim milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin emrindeyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

tamga2.jpg

tamga1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum