1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tarihi Çat kemer köprüye sprey boya ile zarar verildi
Tarihi Çat kemer köprüye sprey boya ile zarar verildi

Tarihi Çat kemer köprüye sprey boya ile zarar verildi

Rize Çamlıhemşin'de tarihi kemer köprüye sprey boya ile ‘Fener' ve ‘1907' yazısı yazılarak zarar verildi.

A+A-

Ömer Faruk Zenginal
RİZE (İHA)
- Rize'de tarihi kemer köprüye sprey boya ile ‘Fener' ve ‘1907' yazısı yazılarak zarar verildi.

kopr2-006.jpg

Çamlıhemşin ilçesi Çat köyünde bulunan tarihi Çat Kemer Köprüsü, kimliği belirsiz kişilerce sprey boya ile tahrip edildi. Tarihi köprünün üzerine ‘Fener', köprünün ayağına ise Fenerbahçe Spor Kulübünün kuruluş yılı olan ‘1907' yazıldığı görüldü.

kopr1-007.jpg​​​​​​​

Yüzlerce yıllık kültürel mirasın üzerine yapılan bu çirkin yazılar, bölgeyi ziyaret eden turistlerin de tepkisini çekti.

kopru-003.jpg

Bölgeyi gezmeye gelen Şeyma Demirci, gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü yaşadığını belirterek, "Gezi amaçlı ziyarete geldim. Gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Hangi akıl, hangi mantık size bunu yaptırıyor? Tarihi bir köprü, kaç yüz yıldır burada yaşatılıyor. Bizler buraları korumak için çaba gösterirken siz bunu nasıl yapabiliyorsunuz? Bu yapılan resmen kültürel bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız