1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tarihi ilkokul gençlik merkezi oluyor
Tarihi ilkokul gençlik merkezi oluyor

Tarihi ilkokul gençlik merkezi oluyor

Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Sinan (PALİVAT) Köyü’nde bulunan tarihi ilkokulu restore edilerek gençlik merkezi haline getirilecek.

A+A-

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bünyesinde bulunan; ancak taşımalı eğitim sistemi nedeniyle kapalı durumda olan Sinan Köy İlkokulu’nun geçici kullanım hakkı Sinan Köy Muhtarlığı’na verildi.

gnclk4.jpg
 
Ardeşen Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirtilen kararda şu ifadelere yer verildi: “Dilekçenizde bahsi geçen, Müdürlüğümüze bağlı taşımalı eğitim sistemi nedeniyle kapalı durumda olan Sinan Köyü İlkokulu’nun köy odası, kültür merkezi, halk eğitimi kursları ve gençlerin sosyal aktivitelerinde kullanılmak üzere geçici kullanım hakkı Muhtarlığınıza verilmiştir.” 

gnclk2.jpg

Alınan bu karar Sinan Köyü’nde sevinçle karşılanırken yapılan açıklamada, “1964 yılında kurulan 1998 yılında maalesef kapanan okulumuz atıl durumdaydı. Köy gençliği olarak el birliği bu okulumuzu köyümüzün faaliyetleri ve köy halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda nasıl kullanabiliriz diye düşündük. Hatıralarla dolu okulumuzu restore etmek istiyoruz ve dolayısıyla tarihimizi sahip çıkma arzusundayız. Öncelikle okulun içini ve çevresini temizledik. İlk etapta yapabileceklerimizi yaptık. Sonrasında okulumuzu restore etmek ve okulumuzu Gençlik Kültür Merkez haline dönüştürmek istiyoruz. Bu projede emeği geçen başta Sinan Köy (PALİVAT) Gençliği olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Şimdi sıra geldi buranın restorasyonuna. Başta köyümüzün ileri gelen değerli büyüklerimiz olmak üzere hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Sizlerin vereceği destek biz gençlerin azim ve inancı ile hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz.” ifadeleri kullandı.

gnclk3.jpg

gnclk1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız