1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Tarihi köprüler onarılıyor
Tarihi köprüler onarılıyor

Tarihi köprüler onarılıyor

Artvin'de barajlar nedeniyle yol kenarlarında bulunan tarihi eserleri yaşatmak ve güzelleştirmek amacıyla Karayolları ekiplerince çalışma başlatıldı.

A+A-

Borçka- Hopa yolu üzerinde Demirciler köyü ve Düzköydeki 350 yıl geçmişi bulunan Türk yapımı tarihi kemer köprü onarılmaya başlandı.
Çalışmaları hakkında bilgi veren Demirciler Köyü Muhtarı Sebahattın Söyer: “Ttarihi köprünün korkulukları bir bir düşmeye başladı. Buradan öğrenciler gelip geçiyor ve giderek tehlikenin artığı için tarihi köprünün onarılmasını istedik. Tarihi esere dokunamadığımız için yanında yaya ve araçları için başka bir köprü yapmak istedik. Ama tarihi eserlerini civarında ev ve köprülerin yapılması yasak olduğunu öğrendik. Onarım kararı çıktı ve köprünün en kısa zamanda bitirilmesi planlanıyor.” dedi.
Tarihi eser oranım ustalarından Remzi Parıltı da şunları söyledi: “Tarihi eserleri yeniden kazandırmak ince ustalık isteyen ve zor bir iştir. Onarımında çimento kullanmak yasaktır. Taş ve tuğla tozu, taş pirinci kum ve kireç ve su karışımı ile yüz yıllara götürecek eski haline getirmek için titiz bir çalışma ile onarımına başladık.”
Demirciler ve Düzköy'de bulunan tarihi eser köprülerin onarımı için 311 bin ytl harcama yapılacak ve 2008 yılında teslim edilecek. Onarımı yürüten İnşaat Mühendisi İsmet Çakmak, çalışmayı teslim tarihinden bir yıl önce bitirmeyi planladıklarını belirterek, Türkiye genelinde bu tür köprülerin sayısının 2 bin 800 civarında olduğunu, kapsam dışında kalanların da bulunduğunu dikkat çekti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız