1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tarihi Zilkale restore ediliyor
Tarihi Zilkale restore ediliyor

Tarihi Zilkale restore ediliyor

Çamlıhemşin ilçesindeki tarihi Zilkale'de restorasyon çalışmaları devam ederken Rize Valisi Kasım Esen kalede incelemeler yaptı.

A+A-

Rize Valisi Kasım Esen beraberinde Çamlıhemşin Kaymakamı İsmail Çiçek, Trabzon Rölöve ve Anıtlar Müdürü Ahmet Şentürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Karayolları Şefi Ercan Çiçek ve diğer yetkilerle beraber, Rize İli Çamlıhemşin ilçesindeki Zil Kalesi'nde müteahhit Ümit Köseoğlu tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Müteahhit Ümit Köseoğlu yaptığı açıklamada Mayıs ayında başlayan restorasyon çalışmalarının 2009 yılı Ocak ayında sona ereceğini belirterek, “Doğal dokuyu korumaya çalışıyoruz. Böyle bir projede görev almaktan dolayı onur duyuyorum” dedi.

Rize Valisi Kasım Esen de yaptığı açıklamada “Kültür varlıklarını geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. UNESCO bu tür yapıları bütün insanların ortak malı kabul ediyor. Bu tür tarihi eserleri korumak ve onarmak bizim şerefimizdir. 1–2 sene önce burası harap bir vaziyette idi. Önce projesi yapıldı daha sonra ödeneği çıkartıldı ve yapımına başlandı” dedi.


13. yüzyılda bölgede yaşayan Komenler tarafından yapıldığı tahmin edilen ve Cenevizliler başta olmak üzere Rumlar ve Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1800'lü yılların sonuna kadar kullanılan Zilkale, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nin 12 kilometre güneyinde ve denizden 750 metre yükseklikte bulunuyor. Tarihi kale yedi kattan ve 8 burçtan oluşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum