1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tarım Bakanlığı Rize'de buğdaya destekleme çıkardı!
Tarım Bakanlığı Rize'de buğdaya destekleme çıkardı!

Tarım Bakanlığı Rize'de buğdaya destekleme çıkardı!

Havza-ilçede desteklenecek ürünlerin listesini yayınlayan Tarım Bakanlığının, Rize ve ilçelerinde çayın yanında buğdayı da desteklenecek ürünler arasında göstermesi şaşkınlığa neden oldu.

A+A-

Ülke çapında destekleme modelini açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Rize ve ilçeleri için yayınladığı tabloda buğdayın yer alması şaşkınlığa neden oldu.

“Koca bakanlık yetkilileri, Rize’de buğday yetiştiriciliğinin olmadığını bilmiyor mu?” şeklinde tepkilerini dile getiren vatandaşlar, "Hangi akıl Rize’de buğday ekildiğini söylüyor? Bir de Rize ilindeki arazi büyüklüğü ortalama 5 dekar civarında. Sen aynı büyüklükte aynı ürünü destekleyeceksin. Bu nedenle Doğu Karadeniz’e özel bir destekleme modeli getirmeniz lazım” ifadelerini kullandılar.

rizeurun.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, “Rize için belirlenen ürünler arasında çay zaten farklı kalemlerde desteklenen bir ürünümüz. Ben Rize Ziraat Odası Başkanı olarak, ziraatın içerisinde birisi olarak bugüne kadar ilimiz sınırladı içerisinde buğday yetiştirildiğini hiç duymadım. Bölgemizin iklim koşulları ve coğrafi yapısı da buna imkan vermiyor. Maalesef kanunlar çıkartılırken bölgelerin özellikleri dikkate alınmadan ülke geneli baz alınarak değerlendirmeler yapılıyor. Buğday ve yem bitkisi yerine ilimiz de yetişen; kivi, kokulu üzüm, Rize şeker otu, likapa gibi bitkilerin üretiminin desteklenmesi ilimiz ve ülkemiz için daha hayırlı olurdu” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum