1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Taş atan genç tutuklandı
Taş atan genç tutuklandı

Taş atan genç tutuklandı

Başbakan Erdoğan'ın Rize ziyareti öncesi Trabzon'da yapılan karşılamada otobüse taş atan genç bugün çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de haftasonu katılacağı açılış ve ziyaretlere katılmak üzere dün akşam saatlerinde geldiği Trabzon Havalimanı'nda kendisini taşıyan Başbakanlığa ait otobüse taş atan şahıs bugün çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayetçi olması üzerine olay sonrası gözaltına alınan S.S. (23) isimli genç bugün öğle saatlerinde Trabzon Adliyesi'ne getirildi. Trabzon AK Parti İl Yönetimi'nde görevli avukat Salih Cora, Başbakan Erdoğan adına şikayet dilekçesini nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na sunarken, S.S. 'Kamu malına zarar vermek, Başbakan'ı kasten yaralamaya teşebbüs ve kamu görevlisine hakaret' suçlarından sevkedildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.
S.S., mahkemede verdiği ifadede suçlamaları reddettiği ve "İşsizim boş zamanlarda iş arıyordum. Herhangi bir yasa dışı örgütle bir irtibatım yok. AK Parti'nin üyesiyim. İşsizlikten bunalmıştım. Derdimi anlatmak için Başbakan'ın yanına gitmeye çalıştım. Fakat polisler izin vermedi. Bunun üzerine derdimi anlatabilmek için yerden bir taş aldım ve otobüsün camına doğru attım. Taş attığım kısımda herhangi bir kimse yoktu. Bunun üzerine korumaları beni yakaladılar. Başbakan'ı yaralamak gibi bir amacım da yoktu. Başbakan'a hakaret kastım da yoktu. Sadece dikkatini çekmek ve kendisine ulaşabilmek için araca taş attım" dediği öğrenildi.
Öte yandan, olay sırasında S.S.'nin üzerinden sustalı bıçak da çıktığı öğrenildi. Bekar ve orta okul mezunu olan S.S'nin daha önce herhangi bir suçtan sabıkasının bulunmadığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum