1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TAŞ MEKTEP MÜZE OLACAK
TAŞ MEKTEP MÜZE OLACAK

TAŞ MEKTEP MÜZE OLACAK

1938 yılında Pazar'ın nahiyesi olan Hemşin'e bağlı Makrevis köyünde hizmete açılan tarihi okul, onarılarak turizm ve kültür evine dönüştürülecek.

A+A-

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Makrevis köyü olarak bilinen Konaklar mahallesinde, 1938 yılında Taş Mektep olarak açılan ve 55 yıl yörede eğitime hizmet veren tarihi okulun, onarılarak turizm ve kültür evine dönüştürülmesi için çalışmalar başlatıldı.

1938 yılında yöre sakinleri tarafından toplanan paralarla inşa edilen okul Atatürk İlkokulu olarak eğitim öğretime devam etmiş ve 1993 yılında kapanmıştı.

Yöre halkı tarafından kurulan Kon-Or Derneği, tarihi okulun onarılarak kültür ve turizme kazandırılması için çalışmalar başlattı.

Okulun en büyük özelliğinin yöre sakinlerinin kendi parası ve iş gücüyle inşa edilmesi olduğunun altını çizen dernek yetkilileri, “Bu projeye katkı vermek amacıyla, bir kitap yayınlanmaya çalışılmaktadır. Bu okulda okumuş olan tüm fertlerin bir fotoğraf, kısa bir özgeçmiş ve okul anısı kitapta yayınlanacak. Bu şekilde başlatılacak çalışmalarla, bin 294 talebenin okuduğu okulumuzda, hatırası bulunan insanlara ulaşmayı hedefliyoruz. İlk olarak bu okulda okuyan öğrencilerin soyadlarını çıkardık. Bu soyadlardaki kişilerle irtibatta olduğunu düşünen aile bireyi ve akrabası olanlar varsa, ilgili arkadaşımız Metin Gültan'a, mgultan@gmail.com mail adresi ya da 0 533 542 21 22 numaralı telefonlarla ulaşabilirler. Bu kampanya, tarihi mektebimizdeki hatıraların yeniden yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük önem arz ediyor” açıklamasını yaptılar.

İşte dermek yetkilileri tarafından tarihi okulda okuduğu düşünülerek tespit edilen aileler:
Açıkgöz, Akay, Akçam, Akçay, Akdeniz, Akgün, Akın, Akkaya, Aktaş, Aktay, Albay, Albayrak, Alpagül, Altaş, Altay, Altun, Arıcı, Arıkan, Arslan, Aslan, Atalay, Ataman, Avcı, Aydın, Aydınoğlu, Aydoğdu, Ayhan, Aykut, Aytemiz, Ayverdi, Babuç, Bademoğlu, Bakır, Balcı, Ballı, Baş, Bayar, Baytürk, Bekar, Bergel, Bildiren, Bilecan, Birinci, Biryol, Bozacı, Canitez, Cerrah, Ceviz, Civelek, Civelekoğlu, Coşkun, Çakır, Çalıkoğlu, Çamkerten, Çankaya, Çelik, Çepni, Çiçek, Çoban, Çolak, Çorbacı, Çoşkun, Dağdelen, Dalgıç, Danış, Davulcu, Demir, Demirci, Demirgönül, Demirtaş, Dereli, Dikbıyık, Doğan, Duman, Durmuş, Dülger, Elvan, Engin, Erdem, Erdoğan, Eren, Ertunç, Esen, Eskikan, Eskivar, Genç, Gödek, Gülas, Gülay, Güldan, Güler, Gültan, Gültekin, Gümüş, Günay, Günday, Gündoğdu, Gündüz, Güner, Güney, Gürbüz, Gürüf, Güvenç, Hacaloğlu, Hemşindereli, Hüsnüoğlu, Işık, Işıktan, İmdat, İpsiz, Kaba, Kaboğlu, Kaboy, Kahya, Kaptan, Karaçam, Karagöz, Karaköse, Karaman, Karayalçın, Kavak, Kemik, Kesimal, Kılıç, Kılınç, Kitapçı, Konakçı, Kosanoğlu, Kovenç, Koziz, Köroğlu, Köse, Kumaş, Kurtuluş, Kuru, Kusaksız, Kutlu, Kuyumcuoğlu, Küçüktepe, Maldan, Melek, Meşeci, Meydan, Musluoğlu, Namli, Ocakçı, Okumuş, Okumuşoğlu, Özben, Özcan, Özçelik, Özdemir, Özer, Özgen, Özkan, Özmen, Öztürk, Parlak, Pelit, Pençe, Samur, Saraç, Sarı, Sarsılmaz, Sayın, Saylan, Sevindik, Sezgin, Sönmez, Subaşı, Şahin, Şaşmaz, Şatır, Şeker, Şekerci, Şen, Şenocak, Şişman, Tarakçı, Tarakçıoğlu, Taşkın, Taşocak, Taygar, Tokat, Topal, Topşaç, Toy, Tunay, Turan, Tümay, Türedi, Türkseven, Uçkan, Uysal, Uzun, Uzunboy, Üçkan, Vural, Yakupoğlu, Yamantürk, Yanık, Yavaş, Yazıcı, Yıldırım, Yıldız, Yılmaz, Yolcu, Yurtsever, Yücel, Yüksel ve Zararsız.








HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum