1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Taşıma doktorla sağlık olmaz!
Taşıma doktorla sağlık olmaz!

Taşıma doktorla sağlık olmaz!

Uzman sıkıntısı yaşanan Fındıklı Devlet Guatr Hastanesi'ne haftalık dönüşümlü doktor takviyesi yapılması da tepkilere neden oldu.

A+A-

Zekeriya SARIHAN - Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezindeki uzman doktor sıkıntısının aşılması amacıyla başlatılan uygulama tepki çekti.
Doktor sıkıntısı çekilen Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezine Rize Devlet ve 82. yıl Hastanesi ile Pazar Devlet hastanesinden her hafta dönüşümlü uzman doktor takviyesi yapılması ayrıca Çayeli Devlet Hastanesi’nden de Cuma günleri çocuk doktoru gönderilmesi kararlaştırılmıştı.
Fındıklı Kaymakamı Erkan Kılıç, Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezinin gutr araştırması yanında 17 bin nüfuslu ilçeye devlet hastanesi olarak da hizmet verdiğini belirterek, “Hastanemizin uzman doktor ihtiyacını gidermek için Sağlık Bakanlığı tarafından geçici çözüm olarak bu uygulamaya gidilmiştir. İhtiyacın karşılaması açısından önümüzdeki atama döneminde hastanemize Sağlık Bakanlığı tarafından planlamaya alınmış olup uzman doktor ataması gerçekleşecektir. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile girişimlerimiz sonucuna önümüzdeki günlerde gerekli atamaların yapılacağını umuyoruz.” Dedi
Bu uygulamanın Fındıklı için bir çözüm olamayacağını söyleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Özhan Hanedar ise konunun yeniden değerlendirilip Uzman Doktor ihtiyacının köklü çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Sağlık problemlerinin bu şekilde çözülemeyeceğini vurgulayan Hanedar, “Bölgemizde bulunan hastaneye haftada bir doktor gelmesiyle vatandaşlarımızın sağlık problemlerini çözmek mümkün değildir. Yaklaşık 2 yıldır ilçemizde dâhiliyeci bulunmamaktadır. Gelen dâhiliyeciler kısa dönemlerde kalıp askerlik ve eş durumundan ilçemizden ayrılmaktadır. Şimdi Başbakanımızın Rize’ye gelmesinden dolayı bu uygulamaya geçilmiş. Bu da geçici bir uygulamaya benziyor. Kesin çözüm bu değildir. 17 bin nüfuslu ilçemizde devlet hastanesi olarak da hizmet veren bu sağlık kurumuna en azından dahiliyeci ve çocuk doktoru olması şarttır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum