1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tatbikatta aksilikler bitmedi!
Tatbikatta aksilikler bitmedi!

Tatbikatta aksilikler bitmedi!

Rize'de, İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 293. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yangın söndürme tatbikatında aksilikler hiç bitmedi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
İtfaiye Haftası dolayısıyla Rize Belediyesi yangın söndürme tatbikatı düzenledi. Rize Valisi Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, bürokratlar, öğrenciler ve vatandaşların izlediği tatbikatta aksilikler bitmedi. Tatbikatta ilk olarak yanmakta olan bir LPG tüpü söndürüldü. İtfaiye erinin ıslak battaniye ile tüpü söndürme çalışması ilk denemede sonuç vermedi. İkinci denemede de battaniye kaldırılır kaldırılmaz tüpten alevler yükseldi. Üçüncü denemede tüp
sönmeyince itfaiye erleri tüpün vanasını kapatmak zorunda kaldı.

Daha sonra temsili olarak bir araca sıkışan yaralı araçtan kurtarıldı. Yanan bir binaya müdahale edildi. Yangın söndürme çalışması tamamlanıp yanmakta olan bir aracın söndürülmesi için ikinci bir tatbikata başlanıldı. Ancak yangın söndürülerek uzaklaşılan temsili binadan yeniden alevler yükseldi. Yangına yeniden müdahale edilerek bu kez tamamen söndürüldü.

Tatbikatta son olarak 11. katta mahsur kalan bir kişinin kurtarılması canlandırılmak istendi. Tatbikat alanına 11. kata kadar yükselen merdiveni bulunan özel bir kurtarma aracı getirildi. Hava yastığı açılmak istendi. Hava yastığı küçük bir oksijen tüpü ile güçlükle şişirildi. Kurtarma aracında meydana gelen bir arızadan dolayı aracın merdiveni bir türlü açılmadı. Bu nedenle kurtarma tatbikatı iptal edildi. Aksiliklerin bitmediği tatbikatta, tatbikatı izleyen bir ilköğretim okulu öğrencisi baygınlık geçirdi. Öğrenciye belediyeye ait bir ambulansta müdahale edildi.
Tatbikatın ardından Rize Belediyesi İtfaiyesi'nin yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum