1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Tatile gittiği köyünde ayı saldırdı
Tatile gittiği köyünde ayı saldırdı

Tatile gittiği köyünde ayı saldırdı

Artvin'de pikniğe giden bayan, yolda ayının saldırısına uğrayarak yaralandı. Bayanın kocası ise, "Bu ayının sahibi kimse onlardan şikayetçiyim" dedi.

A+A-

Artvin'in Şavşat ilçesinde akrabalarıyla pikniğe giden bir bayan, yolda ayının saldırısına uğrayarak yaralandı. Bayanın kocası ise, "Bu ayının sahibi kimse onlardan şikayetçiyim" dedi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun'dan tatil için köyleri olan Şavşat'a bağlı Hanlı köyüne gelen Bahadır Altun (35) ve Funda Altun (31) çifti, akrabalarıyla pikniğe gitmek istedi. Akrabalarını da yanına alarak köyün üst kısmında bulunan mesire alanına giden Altun çifti, Kürünler mevkiine geldiklerinde ayının saldırısına uğradı. Bahadır Altun'u çarpıp düşüren ayı, daha sonra Funda Altun'u yakaladı. Birkaç metre yerde sürüklenen kadın, eşinin ayıya müdahalesiyle kurtuldu. Eşini kurtarıp hastaneye getiren
Bahadır Altun, "Biz bu ayıyı vursaydık hapishanedeydik. Ayrıca 18 bin YTL para cezasına çarptırılacaktık. Ama vurmadık şimdi hastanedeyiz. Bu ayının sahibi kimse onlardan şikayetçiyim" dedi.
Saldırgan ayının darbeleriyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladıktan sonra Şavşat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Funda Altun'da çok korktuğunu belirtirken, "Ayıların köylere kadar inmelerini yadırgadım. Ben yıllar sonra eşimin köyüne geldim. Ama burada devamlı yaşayan insanlar var. Mutlaka bir çözüm yolu bulunmalıdır. Duyduğum kadarıyla bu tür vakalar bu ilçede çok sayıda oluyormuş. Birkaç gün önce Bingöl'de bir ayının linç edilmesini ibretle ve kızarak izlemiştim. Ayının saldırısına
uğrayan bir kişi olarak bir hayvanın o şekilde linç edilmesini kınıyorum. Bu sorunun elbette daha değişik çözümleri vardır. Koltukta oturup televizyon karşısında veya sokaklara afiş pankart asarak hayvan sevgisi olmaz. Canlıların eko sistem için gerekli olduğunu biliyorum. Ancak ayı saldırıları, Artvin'in köylerinin birçoğunda büyük bir sorun olarak vatandaşların karşısına çıkmaktadır. Ayının canının bedelini biz ödüyoruz. Bizim malımız ve canımızın bedelini kim ödeyecek" diye konuştu.
Şavşat'ta son 1 yıl içerisinde birçok insan ayıların saldırılarına uğrayarak yaralanırken, küçükbaş hayvan besleyicileri, alabalık tesisleri de zarar gördü. Arıcılık yapan vatandaşlar da zor durumda kalırken, Şavşat'ta 205 kovan arı kolonisi telef oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum