1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. TEKEL'ciler 4-C'ye Geçiyor
TEKEL'ciler 4-C'ye Geçiyor

TEKEL'ciler 4-C'ye Geçiyor

Tekel işçilerinin eylemi sürerken son 2 günde yaklaşık 410 işçinin 4-C'den yararlanmak için sözleşme imzaladıkları ortaya çıktı.

A+A-

Tekel işçilerinin eylemi sürerken son 2 günde yaklaşık 410 işçinin 4-C'den yararlanmak için sözleşme imzaladıkları ortaya çıktı. Sözleşme imzalayan işçilerin bulundukları illerde istihdam edilmeleri için gerekli çalışmalar başlatıldı. İhbar ve kıdem tazminatları banka hesaplarına yatırılan TEKEL işçilerinden yaklaşık 3 bin 250'sinin paralarını bankalardan çektikleri belirtildi. İşçiler, kişi başına ortalama 40 bin TL aldılar.

4-C NEYİ ÖNGÖRÜYOR?

Özelleştirilmesinin ardından işsiz kalan işçilerin başka kurum ve kuruluşlarda geçici istihdam edilmelerini sağlayan 657 sayılı devlet memurları kanunun 4. maddesinin C fıkrası. maddede geçici personel şöyle tanımlanıyor: "Bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı'nın ve Maliye Bakanlığı'nın görüşlerine dayanılarak bakanlar kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız