1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Telatar, ebediyete uğurlandı
Telatar, ebediyete uğurlandı

Telatar, ebediyete uğurlandı

Maganda kurşunuyla hayatını kaybeden Yusuf Telatar'ın Pazar Sahil Camiinde kılınan cenazesinde hüzün ve burukluk vardı.

A+A-

Ramazanı karşılama kutlamaları sırasında havaya sıkılan bir maganda kurşunu ile can veren Yusuf Osman Telatar bugün toprağa verildi.
Rize’nin Pazar İlçesi’nde 12 Eylül Çarşamba akşamı Ramazan ayının gelişini silah atarak kutlamak isteyen magandaların silahından çıkan kurşunla başından ağır şekilde yaralanan Yusuf Osman Telatar (53), bir haftadır tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde dün sabah hayatını kaybetmişti. Teletar bugün Pazar Sahil Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Namaz öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tetalar’ın kardeşi Mahmut Teletar, savcıları göreve çağırarak tedbir alınmasını istedi. Telatar açıklamasında, “Ramazanın gelişi arefe günü ilçede silah atılarak kutlandı. Abim bu sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşun ile ağır yaralandı. Dün de hayatını kaybetti. Haberlerde sürekli bu tip olayları duyuyorduk. Görünen o ki, halkımız yaşanan olaylardan ders almıyor. Bu ülkede savcılar varsa, jandarma varsa ve polisler varsa bunlara kimse müdahale etmiyorsa ben artık kuşku duyuyorum demektir.” Şeklinde konuştu.
Cenaze namazı öncesi cemaate vaazda bulunan Pazar İlçe Müftüsü Kemalettin Aksoy, Ramazan’ın silahla atılarak kutlanmasının dinde yeri olmadığını belirterek, “Ramazan geliyor diye Müslüman kendini Ramazana hazırlar, ibadete hazırlar, oruca hazırlar. Ama değerli müminler dinimizde, İslam’da, hiçbir yerde Ramazan geliyor diye böyle bilinçsizce çekip silahla ateş açmak hiçbir adette, ananede, Kuran’da ve sünnette yoktur. Lütfen Allah(c.c) için bu adetlerimizden vazgeçelim. Böyle kötü adetleri dinimize mal edipte istenilmeyen sonuçların ortaya çıkmasına sebep olursak bunu dine mal edemeyiz. Bunun din ile Kuran ile İslam ile alakası olamaz. Bölgesel bir uygulama. Bende Rizeliyim benim bölgemde böyle bir adet yok. Ramazanı karşılamak onu ibadet için kendimizi hazırlamakla olur. Çekip rast gele silah atıp da bir başkalarının canını almakla olmaz. Bu işe sebep olan insanın başını rahatça yastığa koyduğuna inanmıyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum