1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Telatar, yaşama veda etti
Telatar, yaşama veda etti

Telatar, yaşama veda etti

Pazar Ülkü Ocağı’nın kurucularından eğitimci Suat Telatar, 69 yaşında yaşama veda etti.

A+A-

Suat Telatar 1950 yılında Pazar Aktepe köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Pazar’da tamamladıktan sonra Rize öğretmen okulunu bitirdi. Antalya Korkuteli’nde öğretmen iken Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü sınavlarını kazandı. Fen bilimleri öğretmeni olarak 1974’de mezun oldu. Konya’da öğrenci harekete katıldı.
 
Telatar, 1970’li yıllarda Pazar Ülkü ocağını teşkilatlandırdı. Siyası partilerin seçim çalışmalarını bizzat yürüttü. 1980 yılında pazarda evi kurşunlandı. Olaydan yara almadan kurtuldu.

Konya’da bir dönem öğretmenlik yaptıktan sonra ayrılarak ticarete atıldı ve emekli olduktan sonra Konya’ya yerleşti. Bir ara Konya Şıh Sadrettin Mahallesi Muhtarı oldu. Konya Ülkücü hareketin 78 kuşağının temsilcilerinden olan Telatar, Konya Ahde Vefa Turan Derneğinin kurucularında olup belirli aralıklarla Konya’da Ömer Ay ve Ökkeş Şendiller’le bir araya gelirdi.

Evli, biri kız üç çocuk babası Suat Telatar, kalp krizi sonucu vefat ettiği Konya’da toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum