1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Televizyonun içinden kulak çıktı!
Televizyonun içinden kulak çıktı!

Televizyonun içinden kulak çıktı!

Edirne Belediye Başkanlığı makam odasının LCD televizyona yerleştirilen sistemle dinlendiği iddia edildi!

A+A-

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi, makam odasındaki plazma televizyonun ses sisteminde görüntü ve ses kaydedeci gizli kamera çıktığını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, TBMM Telekulak ve Bilgi Teknolojileri Komisyon Üyesi Tacidar Seyhan ile basın toplantısı düzenleyen Sedefçi, geçen temmuz ayında ihale yoluyla makam odasına televizyon alındığını söyledi.

Televizyonun görüntülerinin geç gelmesi nedeniyle şüpheye düştüklerini anlatan Başkan Sedefçi, televizyonun teknik servisini ve noteri çağırarak birlikte arka kapağını açıp içini kontrol ettirdiğini bildirdi. Sedefçi şunları söyledi:

"Televizyonun içine son derece yüksek kalitede bir gizli kamera yerleştirilmiş. Ayrıca ortam dinlemesi yapacak bir sistem de konulmuş. Özel ses ve görüntü kartları var. Kamera televizyonun içindeki hopörlerin alt bölümüne monte edilmiş. Yüksek çözünürlükte ve zoom özelliği var. Buradan görüntü ve ses, karasal olarak ve uydu aracılığı ile merkeze aktarabiliyor."

Televizyondan kulak çıktı!! 3

Gelişmiş sistem

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ise bulunan gizli kamera ilgili şunları söyledi:
''Televizyonun açık olmasına gerek yok. 220 volt elektrik alınarak hem görüntü kartına, hem de ses kartına gidiyor kablolar. VHS sistem, yakından ortam dinlemeye yarayacak bir sistem. İki tane anten koymuşlar. Hem de bu ses buradan anaborda gidiyor, karasal ve dijital yayın üzerinden merkezde kaydediliyor. Aynı şekilde görüntü de ethernet kablosu üzerinden geliyor ve anaborda aktarılarak bir merkeze gidiyor. Basit bir dinleme ve kamera değil. Bunun açıklanması gereken Türkiye’de hangi merkezde depolandığıdır. ’’

lcd

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ise AKP hükümetinin ülkeyi ne hale getirdiğini söyleyerek şunları söyledi:

"Bunun sorumlusu firma mıdır, başbakanlık mı, İçişleri Bakanlığı mıdır. Bunun peşini bırakmayacağız. Bunun takipçisi olacağız. Bunun hesabını AKP iktidarı vermek zorundadır. Bu AKP’nin beyaz ekran değil, AKP’nin yüz karası ekranına dönmüştür."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız