1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tepe'den SENET açıklaması
Tepe'den SENET açıklaması

Tepe'den SENET açıklaması

Rize'de hasta eşini senet imzalayarak hastaneden çıkarabildiğini iddia eden vatandaşın durumuyla ilgili Rize İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı.

A+A-

Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, hiç bir hastanın hastanede rehin tutulması ya da senet imzalaması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi.

Rize’de Hüsnü Özdemir isimli vatandaşın, 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde rehin kalan eşini ancak senet imzalayarak çıkartabildiğini iddia ettiği haberlerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Tepe şu ifadelere yer verdi:
"Havva Özdemir adlı hasta 02.10.2009 tarihinde rahatsızlığı nedeni ile Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğine başvurmuştur. Kendisinin hiçbir sosyal güvencesi olmadığı için burada muayene fişi almak sureti ile muayenesi yapılmış ayakta tedavisi düzenlenmiş ve evine gönderilmiştir.

Havva Özdemir, şikâyetlerinin geçmemesi üzerine 05.10.2009 tarihinde yine Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniğine başvurmuş, burada muayenesi yapılmış ve doktorun önerisi üzerine Kadın Hastalıkları ve Doğum servisine yatırılmıştır. Burada kendisine yönelik olarak gerekli olan her türlü tıbbi müdahale ve tedavi yapılmıştır. Kadın Hastalıkları ve Doğum servisine sadece bir gün yatan hasta 06.10.2009 tarihinde de taburcu edilmiştir.

Havva Özdemir adlı hastaya hastanenin hiçbir biriminde ne hastaneye müracaat ettiği ne de hastanede yattığı süre içinde tedavi giderlerinin ne şekilde ödemesi gerektiği ile ilgili hiçbir şey söylenmemiştir. Hastanın taburcu işlemleri tamamlandıktan sonra hastanın kızına sosyal güvencesi olmayıp, ödeme gücü de bulunmayan bütün hastalara rutin olarak uygulanan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına gönderilmek üzere taahhütname hazırlattırılmıştır. Bu uygulamanın amacı da sosyal güvencesi olmayıp da ödeme gücü bulunmayan vatandaşların tedavi giderlerinin Yeşilkart verilerek sağlanmasıdır. Havva Özdemir adlı hastaya da aynı uygulama yapılmış, fakat hasta yakınının beyanında “kendilerinin Yeşilkart için müracaatta bulunduklarını fakat üzerlerinde araç göründüğü için de alamadıkları” belirtilmiştir. Yapılan incelemede hastanın eşinin 02.01.2009 tarihinde Yeşilkart almak için müracaatta bulunduğu, kişinin faal mükellef olup üzerinde kayıtlı araç bulunduğu için 14.01.2009 tarihli İl İdare Kurul Toplantı kararı ile Yeşilkart talebi reddedilmiştir. Bunun üzerine hasta yakınları tedavi giderlerinin tamamını ödeyemeyeceklerini söyleyip toplam tutarın taksitlendirilmesi için Başhekimliğe dilekçe ile müracaatta bulunmuşlar; bunun üzerine de hastane yönetimi toplam tutarı taksitlendirerek “Taksitlendirme Formu” düzenlenmiş, bu form ne hasta ne de hasta yakınına imzalattırılmıştır.

Havva Özdemir adlı hastanın hastanede rehin tutulması ile ilgili olarak; böyle bir durum kesinlikle yaşanmamıştır. Zira araştırıldığında hastanın hastanede sadece bir gün yattığı bu süre sonunda taburcu edildiği anlaşılmaktadır. Kaldı ki yaşanan bu olayın hiçbir sürecinde hasta veya hasta yakınlarına hastane çalışanları tarafından kesinlikle ödeme ile ilgili bir şey sorulmadığı gibi; ilgili birimlerde çalışan hastane personeli hasta yakınlarının nasıl Yeşilkart çıkartabilecekleri ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından nasıl yardım alacakları konusunda yol gösterilmiştir.

Yaşanan bu konu ile ilgili olarak gerek Müdürlüğümüz gerekse hastane yönetimlerimiz gerekli duyarlılığı ve hassasiyeti göstermekte, vatandaşımıza her türlü kolaylığı sağlamakta ve böylesi yanlış anlamaların yaşanmaması için ciddi bir mesai harcamaktadır.

Özellikle ödeme güçlüğü çeken muhtaç vatandaşlarımıza elimizden geldiğince en iyi şekilde sağlık hizmeti verebilmek için çaba harcamak kesinlikle en önemli vazifelerimizdendir. Bu hususta kusuru bulunan personelimiz olursa da gereğini yapmaktan asla kaçınmayacağız."

                              İLGİLİ HABER:

YİNE SENET VAKASI. BU DEFA RİZE!
Rize’de Hüsnü Özdemir isimli kişi, 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde rehin kalan eşini ancak senet imzalayarak çıkartabildiğini iddia etti.
17 Ekim 2009 Cumartesi 22:24

MUSTAFA BAYRAK
Başbakan Erdoğan'ın vurgulu şekilde yaptığı 'hastanelerde rehin kalma döneminin sona erdiği' açıklamalarına rağmen, üstelik de kendi memleketinde yine rehin olayı iddiası yaşanıyor.
  
Rize’de Hüsnü Özdemir (45) isimli kişi, eşi Havva Özdemir’in(42) tedavi masraflarını ödeyemediği için, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde rehin kaldığını iddia etti. (Haberin Devamı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum