1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Terim'den Fatih Tekke açıklaması
Terim'den Fatih Tekke açıklaması

Terim'den Fatih Tekke açıklaması

Maraton programında Trabzonspor'la ilgili değerlendirmeler yapan Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim, Fatih Tekke sorusuna böyle cevap verdi:

A+A-

Fatih Terim, Tekke olayına açıklık getirirken “Fatih benimle şakalaştığı için uzaklaştırılmadı. Sakatlıkları olduğundan çağırmadık. Düzeyini bilen, kaliteli bir oyuncudur. Yararlanacağız” dedi.

Ne var ki Terim'in katıldığı programda Yanal'ın adını anmadan meslektaşına tuhaf mesajlar yollaması dikkatlerden kaçmadı


YÜZ İFADESİ NASIL DEĞİŞTİ
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Maraton Programında ilginç açıklamalarda bulundu.

Terim, 'kullandığı ve kullanmadığı' ifadelerle tartışmaya yol açacak bir profil sergiledi.
Terim, Trabzonsporlu futbolcuların performanslarını ilk kez isim isim değerlendirdi, ancak Ersun Yanal dememeye özellikle özen gösterdi.

Trabzon'u göklere çıkarırken tüm bunları Yanal'ın ismini bir kez anmadan yapmayı yeğledi. Milli takımdan selefi olan Trabzon'un hocasının isminin geçtiği anlarda ise yüz ifadesi değişti. Programda ilk olarak Erman Toroğlu, Ersun Yanal için şunları söyledi:

İLK KEZ 'BÜYÜK' TAKIMDA
“Ersun Hoca Denizlispor teknik direktörü iken dikkatimi çekmişti. Denizli-Adana maçına özel olarak gittim. Sırf hocayı yakından izlemek için gittim. Bir farklılık var Ersun'da. Hangi takımı çalıştırıyorsa kendi isteklerini, sistemini oraya monte ediyor. 6 ay sonra takım onun kimliğini almış oluyor. Trabzon'da da bunu görüyorum. Trabzon, Yanal'ın taktiğini benimsedi ve bu profilde oynuyor. Diyorlar ki Ersun Yanal iyi başlar kötü gider. Ama öyle olmadı. İlk defa büyük takım çalıştırıyor fakat başarılı. Milli takım farklı bir olay. İlk kez büyük kulübün başında görev yapıyor…

MESAJ MI GÖNDERİYOR?
Denizli, G.Birliği tamam da Trabzonspor ile Avrupa'ya çıktığı zaman konvoylarla karşılanacak. Bunlar yeni şeyler. Ersun Hoca bir şeyleri ispat etmek zorunda. Milli takımdan gitmesi, yerine Fatih hocanın gelmesi konusu hassas bir konudur. Fatih hoca, Ersun Yanal'ın yerine geldi dediler. Yanal küçük kulüpleri çalıştırırken her türlü röportaj veriyordu. Milli takımın başına geldiği zaman bize röportaj vermedi. Bu konuda suçu biraz da kendisinde aramak durumunda.”

Erman Toroğlu'nun Maraton'daki bu ifadelerinden sonra Fatih Terim aynen şu cümleyi kullandı: “Alışmadığın yere çıkmayacaksın!”

Yönetimi övdü Yanal'ı unuttu
Program boyunca Ersun Yanal'ın adını anmaktan ısrarla kaçınan, Trabzonspor'un geçmişteki ve bu sezon ligdeki büyük başarısından detaylarıyla söz edip bütün oyuncuları isim isim yorumlamasına karşın bir kez bile 'Yanal' demeyen Fatih Terim, Ersun Hoca ile arasında bir sorun olduğunu doğrular gibiydi.

“Bülent Uygun'un ileride Türk Milli Takımının başına geçebileceğine inanıyorum” diyen Terim programda herkesi övdü, Trabzonspor'un kulüp başkanı için inanılmaz pozitif şeyler söyledi, takımın bugünkü başarısında baş sorumlu ve mimar pozisyonunda bulunan Ersun Yanal'ın adı bir defa geçmedi.

Terim, Sadri Şener için “Hocaların çok rahat çalışabileceği, futbolu bilen, özverili bir başkandır. 26 futbolcu kattılar. Adaptasyon sorununu erken aştılar. Ben Sadri Şener'i yakından tanıyan biri olarak Trabzonspor için büyük şans olduğuna inanıyorum.” dedi.

Futbolcular için de şunları kaydetti:
- Tayfun son maçta çok faydalıydı. İçten oynuyor. Eksiklerini gidermesi lazım.
- Selçuk'un her maç üzerine biraz katması lazım. Sorumluluğu fazla. Onda beklediğimiz ilerleme olmadı.
- Serkan mükemmel bir insan ve çok formda bir futboldu. İki kez oynattım, yine oynatmayı düşünüyorum.
- Hüseyin en olgun döneminde. Trabzonspor'a her anlamda katkıları oluyor.
- Egemeni A2'ye çağırdım, A milli takım için hazır görmedik. Ama verilebilecek her görevi yürekten yapar; buna inanıyoruz. Sol ayaklı oluşu, defans açılımında solu kapatmasını da sağlayacak bir avantaj olarak öne çıkıyor. Böyle devam ederse onu değerlendireceğim.
- Gökhan yetenekli ve çok yönlü bir golcü, sabır lazım, düzelir. Bence Umutla birbirlerini de bozmuyorlar.
- Umut enteresan bir tarza sahip. Stili farklı. Faydalı oluyor.
- Yattara inanılmaz özellikleri olan biri. Özel bir futbolcu. İyi işler ortaya çıkarıyor, isterse daha iyi de şeyler yapabilir.

Ve kritik soru
FATİH'İ NEDEN ÇAĞIRMADIN?
Fatih Terim, milli takıma kimi neden çağırmadığını, Trabzon'dan hangi oyuncularda ısrar edeceğini açtık açık anlattı.

Serkan, Egemen ve Hüseyin'i ilk maçta çağıracağını, Yattara'nın Türk olduktan sonraki süresinin dolmasını da dört gözle beklediğini ima etti. “Lider takımdan neden az isim çağırdınız” sorusuna ise, “90-96'da Trabzonspor'dan 7 oyuncu aldım, milli takıma ama şikayet geldi. Üç büyükler şikayet etti. Adalet olarak ne gerekiyorsa bunu yapıyorum. Adalet terazimizi hassas tutuyoruz” karşılığını verdi.

Ve Terim'e, “Madem çok adaletli davranıyorsunuz, UEFA Kupası'nı alan ve performansı ile Avrupa'da konuşulan Tekke'yi neden dışladınız, şaka yaptığı için mi onu çağırmıyorsunuz?” şeklindeki soruya geldi.

PROBLEMİM OLSA SÖYLERİM
Terim şunları söyledi: “Fatih ile bir sorunum olmadı. Olsa söylerim. Bir espri yapmış da, kızmışım da, çağırmamışım da… Bunlar yazıldı. Oyuncuya espri yaptığı için değil, espri yapmazsa kızarım. Dedikleri tarihten sonra 11 defa almışım onu kadroya. Oyuncularımla böyle sorunum olmaz. Arada yaş farkı var. İkimizin de kulübü değil. Ülkenin takımı bu. Fatih'le başlamışım, onla devam etmişim. Sonra çağırmamışım. Dünyanın her tarafındaki oyuncularımızı takip ediyoruz. Kimsenin hakkını yemeden yeni yetenekler kazanıyoruz. Her zaman çağırmayabiliriz. Fatih'i uzun süre sakat olduğunda da izledik. Bir problemim olsa açıkça söylerim. Konumunu, seviyesini bilen, çok da faydalı bir oyuncudur. Onunla problemli değiliz.”
.............................::Hakan DEĞİRMENCİ::...............................
__________İZİNSİZ KULLANILMASI YASAKTIR!________

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum