1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Teröristlerin karadeniz planı
Teröristlerin karadeniz planı

Teröristlerin karadeniz planı

Düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen dökümanlarda, terör örgütünün orta ve Doğu Karadeniz planı deşifre oldu.

A+A-

PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen dökümanlarda Özel Harekat’a karşı timler oluşturduğu gözlendi. “Otonom Tim” adı verilen terörist grupların Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ne gönderileceği belirtildi.

İnsan Kaçıracaklar

ELE geçirilen dökümanlarda PKK teröristlerinin birinci derecede görevlerinin bölgemizde insan kaçırma eylemleri gerçekleştirmek ve araziye çekilecek güvenlik güçlerine yönelik eylem gerçekleştirmek olduğu tespit edildi.

AK Parti ve Polis Hedefte

PKK teröristlerine verilen bir diğer talimat ise “AK Parti büroları ile polis araç ve binalarına saldırmak” olduğu kaydedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün çok sayıda özel harekat ekibini bölgemize kaydıracağı öğrenildi.

PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda ele geçen dokümanlarda özel harekâta karşı 'otonom timleri'nin yetiştirildiği ve bu timlerin ilk aşamada Doğu ve Orta Karadeniz Bölgesi'ne gönderilmesinin planladığı belirlendi.

PKK'nın yeni oluşturduğu timin kırsala çıkaracağı bilgisinin ardından özellikle Karadeniz Bölgesi'ne çok sayıda özel harekât ekiplerinin kaydırılacağı öğrenildi.

2012 YILINDA KIRSALA ÇIKACAKLAR

Yüksek teknik ve askeri eğitimli olacak örgüt mensuplarının 2012 yılından itibaren kırsal alanda faaliyete geçeceğini tespit eden istihbarat birimleri bu timlerin ilk aşamada Doğu ve Orta Karadeniz Bölgesi'ne gönderilmesinin planladığını belirledi.

Örgüt mensuplarının birinci derecede görevlerinin ise bölgeden kaçırma eylemleri gerçekleştirerek araziye çekilecek güvenlik güçlerine yönelik eylem yapılması olduğu tespit edildi.

HABERLEŞME MESAJ YOLUYLA YAPILACAK

İstihbarat kaynakları, kırsala çıkacak yeni örgüt mensuplarının haberleşmeyi şifreli olarak yapacağı ve telsiz kullanmayacağını belirledi. Ayrıca terör örgütü mensuplarının üst düzey yöneticilerini yapmış oldukları telsiz konuşmalarını deşifre eden istihbarat kaynakları, yöneticilerin alt kadrolara AK Parti büro ve araçlarına, polis araç ve binalarına yönelik bombalı saldırı yapılması emrini vermeye devam ettiğini belirledi.

KARADENİZ BÖLGESİ ALARMDA

PKK'nın yeni oluşturduğu timin kırsala çıkaracağı bilgisinin ardından özellikle Karadeniz Bölgesi'ne çok sayıda özel harekat ekiplerinin kaydırılacağı öğrenildi. İstihbarat kaynaklarından gelen bilgiler doğrultusunda terör örgütü mensuplarının bölgeye geçiş yollarının da tutulması talimatı verildi. Özellikle bölge illeri uyarıldı, istihbarat çalışmasına ağırlık verilmesi tedbirlerin üst düzeye çıkarılması istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
20 Yorum