1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Terörün Karadeniz'e sızma planı
Terörün Karadeniz'e sızma planı

Terörün Karadeniz'e sızma planı

Terör örgütünün yeni bir yapılanma ile birlikte Karadeniz Bölgesi’ne sızma çabaları içerisinde olduğu telsiz konuşmalarından ortaya çıktı.

A+A-

Karadeniz’e yıllardır sızmaya çalışan ve bu çabalarından bugüne kadar bir sonuç alamayan terör örgütünün yeni bir yapılanma ile birlikte Karadeniz Bölgesi’ne sızma çabaları içerisinde olduğu bildirildi.

Emniyet müdürlüğü istihbarat ekiplerinin yaptıkları çalışma sonucunda Karadeniz Bölgesi’ne sızmaya çalışan grubun 3 ayrı koldan Trabzon, Giresun ve Ordu illerine gelmek için plan yaptıkları ortaya çıktı. Emniyet müdürlüğü, bölücü terör örgütünün muhtemel geçiş yapacağı güzergahlarda keşifler yapmaya, bölge halkını bu konuda uyarmaya başladı.

TELSİZ KONUŞMALARINDAN ORTAYA ÇIKTI

Özellikle Trabzon, Giresun ve Ordu illerine sızmaya çalışan terör örgütü PKK’nın 4’er kişiden oluşan 3 grubunun Tunceli üzerinden bölgeye geçiş yapma planı yaptığı bildirildi. İstihbarat ekiplerinin bölücü örgütün telsiz konuşmalarını deşifre etmesi sonucu ulaşılan bilgiler ışığında, yaz mevsiminin yaklaşması üzerine dağlarda saklanan pasif vaziyetteki örgüt üyelerinin harekete geçerek Trabzon, Giresun ve Ordu illerine geçerek buralarda eylem planı yapma hazırlığı içinde olduğunu bildirdiler.

3 KOLDAN SIZMA PLANI

3 koldan Karadeniz Bölgesi’ne sızma planı yapan grubun bir kolu, Sivas’ın Suşehri’nde, Giresun Şebinkarahisar İlçesi üzerinden Giresun’a geçmeyi planladıkları bildirildi. Bir başka grubun ise Aynı güzergahtan gelip Tokat’ın Niksar İlçesi’nden Ordu’ya sızma planı yaptığı bildirildi. PKK’lı teröristlerin Trabzon’a ise Gümüşhane ili üzerinden Zigana Dağı’nı kullanarak bu ile giriş yapmayı planladıkları öğrenildi.

KARŞI KOYMAYIN HABER VERİN

Terör örgütünün 3 grup halinde Karadeniz’e sızma planı karşısında emniyet güçleri teyakkuza geçti. Daha öncede bu bölgeye geldikleri güzergahlar üzerinde keşif yapan emniyet güçleri olası geçiş bölgelerinde denetimlerini sıklaştırdı. Bölgenin kırsal kesiminde yaşayan vatandaşlara duyarlı olmaları konusunda ikazlarda bulunarak, hiçbir şekilde teröristlerle münasebet edilmemesi konusunda uyarılıyor. Örgüt üyelerine şahsi olarak karşı koymamaları konusunda ikazda bulunan emniyet güçleri, “Gıda ve giyim için evlerinize gelebilirler, istediklerini verin, gittikten sonra bizi hemen haberdar edin” şeklinde uyarılarda bulunuyor.

MAÇKA’NIN İNTİKAMI PEŞİNDELER

Trabzon’ un Maçka İlçesi’ne 2005 yılında dağdan inen 3 terörist polis tarafından fark edilince çatışma çıkmış ve çıkan çatışmada bir terörist ölü ele geçirilirken ikisi kaçmıştı. Çatışmada da 3 polis memuru çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Kaçan iki terörist ise ilçe halkı tarafından köylerde yakalanarak dövülmüş ve polise teslim edilmişti. Bu yaşanan olay sonrasında terör örgütü, Maçka İlçesi’nde meydana gelen olayın intikamını alacakları şeklinde tehditler savurmuştu. Bölge halkının duyarlılığı yüzünden barınamayan teröristler tekrar özellikle Trabzon’a ve oradan da Maçka İlçesi’nde eylem girişimleri sonuçsuz kalmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
20 Yorum