1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Terzilik mesleği kan kaybediyor
Terzilik mesleği kan kaybediyor

Terzilik mesleği kan kaybediyor

Trabzon'da, bir zamanlar 100 üzerinde bulunan terzi sayısı bugünlerde azalarak neredeyse kaybolmaya yüz tuttu.

A+A-

Yaklaşık 40 yıldır terzilik mesleğini sürdüren Halil Kazancı, vatandaşın artık pantolon yaptırmadığını belirterek hazırı tercih ettiğini söyledi.

Mesleklerinin son dönemlerini yaşadıklarını belirten Kazancı, böyle gitmesi durumunda mesleğin tamamen kaybolacağını belirtirken yeni neslin artık terziliği tercih etmediğini anlattı.

Trabzon'da bir dönemler 100 üzerinde terzi bulunduğuna dikkat çeken Kazancı, şöyle konuştu: "Ne yazık ki mesleğimiz artık bitme noktasına geldi. Vatandaş artık elbise diktirmiyor, hazırı tercih ediyor. Durum böyle olunca da biz tamir yaparak ayakta durmaya çalışıyoruz. Trabzon'da bir dönemler terzi yanında en az iki çırak çalışırdı, şimdilerde bu meslek artık karın doyurmuyor. Kimse çocuğunun terzi olmasını istemiyor."

Hazır elbisenin kısa ömürlü olduğunu kaydeden Kazancı, şunları söyledi: "Terzide dikilen elbiseler ile hazır elbise arasında çok fark var. Hazır elbiseler daha kısa ömürlü olurken, sipariş elbiseler daha uzun ömürlü oluyor. Eskiden kumaşlar çok kaliteli olurdu, şimdilerde ise bu özelliklerini neredeyse kaybetmiştir."
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız