1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. TİMYA VADİSİ RİZELİ AİLELERİ MAĞDUR ETTİ!
TİMYA VADİSİ RİZELİ AİLELERİ MAĞDUR ETTİ!

TİMYA VADİSİ RİZELİ AİLELERİ MAĞDUR ETTİ!

Rize'de kentsel dönüşüm vaadiyle evleri yıkılan ve kiraya çıkan vatandaşlar, projenin aylardır başlamamasını yürüyerek protesto ettiler!

A+A-

Rize'de bir grup vatandaş, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan binalarının yerine kendileri için yapılacak konutların inşaatına başlanılmamasına tepki gösterdi.

timya5.jpg

Rize Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yürütülen Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yıkıldığı Yeniköy Mahallesi Hamam Deresi mevkisinde toplanan aralarında Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı'nın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, vadide sessiz yürüyüş yaptı.

timya2.jpg

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Yazıcı, kentsel dönüşüm çalışmalarında acele el koyma ve kamulaştırma yöntemi kullanıldığını savunarak, "Bina yıkımları da aceleyle yapıldı. Vatandaşlar güven duygusuyla evlerini boşaltmış. Şimdi sıkıntı yaşıyor. Kira bedellerinin 18 ay sonra ödenip ödenmeyeceği belirsizliği nedeniyle yaşanan sıkıntılar var. Kira artışlarının yapılıp yapılmayacağı belli değil. İnşaatların bu sürede yetişme imkanı yok. 18 ay sonra ne olacağını kimse bilmiyor" dedi.

timya3.jpg

Timya Vadisi Projesi'nin yapımının durdurulduğunu ifade eden Yazıcı, "Daha önce 21 kat olarak hazırlanan proje, Başbakan tarafından beğenilmediği için iptal edilmiş. Revize çalışması henüz bitirilemedi. Ne zaman yapılacağına dair kesin bilgi yok. İnşaatın başlama ve bitiş tarihinin olmaması vatandaşları endişelendiriyor. Devlete güveniyorlar. Devletin zarar etmesini istemiyorlar ama kendilerinin de bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar" diye konuştu.

timya4.jpg

Evi yıkılan vatandaşlar ise kendilerine muhatap bulamadıklarını, belediye yetkililerinin duyarsız kaldığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Buradaki en büyük mağduriyetimiz anılarımızı yok etmeleridir. Hepimiz burada büyüdük, burası 50 yılı aşkın bir mahalleydi. Kira yardımını ne kadar alacağımız kesin olarak belli değil. Devletimize olan güvenimizden dolayı evlerimizi sorunsuz boşalttık. Gelinen noktada kendimize bir muhatap bulamıyoruz. Kurulan Timya Vadisi bürosundan herhangi bir vatandaş gidip bilgi alamıyor. Bir yetkilinin çıkıp bize durumu izah etmesini istiyoruz."

Grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

HABERİN VİDEOSU:


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum