1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Tıp Fakültesi Rize'ye can verecek
Tıp Fakültesi Rize'ye can verecek

Tıp Fakültesi Rize'ye can verecek

Ali Bayramoğlu, Tıp Fakültesinin Rize Üniversitesinin can damarı olduğunu ve bir an önce yapılanmasının tamamlaması gerektiğini söyledi.

A+A-

AK Parti Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu, Türkiye'de tıp fakültelerinde öğretim üyesi fazlası olduğunu fakat öğrenci olmadığını söyledi. Bayramoğlu, parti il binasında yaptığı açıklamada, Rize Üniversitesine bağlı kurulan Tıp Fakültesinin mümkün olduğunca hızlı hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye'deki doktor açığının kendisini hayrete düşürdüğünü ifade eden Bayramoğlu, ''Benim de seçim öncesinde çok detaylarıyla bilmediğim ama özellikle seçimden sonra buradaki doktor eksiklerimizin giderilmesine yönelik yaptığım çalışmalarda öğrendiğim bazı rakamlar var. Şu anda Türkiye'de fiili olarak doktor sayısı yaklaşık 100 bin, ihtiyaç ise 200 bin doktor'' dedi.
Doktor açığının Türkiye'de giderilmesi gerektiğini kaydeden Bayramoğlu, şunları söyledi: ''Fakat çok enteresan bir gerçek var. Tıp fakültelerinde 3.8 öğrenciye bir öğretim görevlisi düşüyor. Bu rakam Almanya'da 22, herhangi bir tıp problemi olmayan Rusya'da 25 öğrenci olarak gerçekleşiyor. Yani o anlamda Türkiye'de tıp fakültelerinde öğretim üyesi fazlamız var, fakat öğrencimiz yok. Bu öğrenci açığını kapatma konusunda, çok yoğun bir şekilde öğrenci yetiştirme telaşına başlamamız lazım.''
Bayramoğlu, Tıp Fakültesinin Rize Üniversitesinin can damarı olduğunu ve bir an önce yapılanmasının tamamlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum