1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. TOKi ev yapmasın, zarar ettik!
TOKi ev yapmasın, zarar ettik!

TOKi ev yapmasın, zarar ettik!

5 çimento fabrikasını bünyesinde bulunduran ERÇİMSAN'ın da başkanı olan ETSO başkanı, hükümetin toplu konut yapmaktan vazgeçmesini istedi!

A+A-

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve beş çimento fabrikasını bünyesinde barından ERÇİMSAN'ın Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, hükümetin toplu konut yapmaktan vazgeçmesini istedi.

TOKİ'ler nedeniyle haksız bir rekabet olduğunu iddia eden Yücelik, “Ekonominin canlanması hükümetlerin TOKİ'lerden vazgeçmesine bağlı. İnşaat sektörü öldü" diye konuştu.

ETSO ile birlikte Aşkale, Van,Trabzon,Gümüşhane ve Erzincan Çimento Fabrikalarının Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu belirterek "Toplu Konut İdaresi'nin dar gelirli aileleri ev sahibi yapması güzel birşey. Ama ortada haksız bir rekabet var. Arsa parası yok, ruhsat parası yok. Konutlar 10, 20 katlı yapılabiliyor. TOKİ inşaat sektörünü öldürdü. Bunu değiştirmenin yolu ticaretten geçiyor. Erzurum ekonomide, 62'nci sırada. Bizim inşaat sektörünü canlandırmamız için hükümetlerin TOKİ'den vazgeçmesi lazım. Erzurum sağlık ta, turizmde,eğitimde hak ettiği yerlere mutlaka gelecektir. Ama bunun yanında inşaat sektöründe mutlaka kalkınması lazım. Çok büyük bir oranda işsizlik sorunumuz var. İstihdam problemini çözmek için mutlaka ticaretin gelişmesi lazım. Yanımızda Türk Cumhuriyetleri var İran var Irak var buralarla ithalat ve ihracatımızı artırmamız gerekiyor" dedi.

Lütfü Yücelik ayrıca ülke genelinde olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi'nde de büyük alışveriş merkezlerinin açılmasının küçük esnafı zor durumda bıraktığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum