1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon, şehidini uğurladı
Trabzon, şehidini uğurladı

Trabzon, şehidini uğurladı

Şırnak'ta yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Asteğmen Mesut Uzun için bugün memleketi Araklı'da tören düzenlendi.

A+A-

Şırnak'ta yola döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde dün şehit olan Piyade Asteğmen Mesut Uzun için bugün memleketi Trabzon'un Araklı ilçesinde bir tören düzenlendi.




Askeri ambulansla sabah saatlerinde Araklı'ya getirilen şehidin cenazesi Devlet Hastanesi morguna konuldu. Uzun'un hastane önünde toplanan annesi Hanım ve babası İsmet Uzun ile akrabaları gözyaşı dökerken, yakınları tarafından teskin edildiler. Öğle saatlerinde hastane morgundan alınan şehidin naaşı, tören için İlçe Hükümet Konağı önüne getirildi. Törene, şehit Uzun'un yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi Nuri Okutan, CHP Trabzon milletvekilleri Akif Hamzaçebi ve Şevket Arz, Giresun Jandarma Bölge
Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman, 48. İç Güvenlik Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahadır Uçkan, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Tuğgeneral Bahadır Uçkan, Asteğmen Uzun'un atalarımızın kanıyla sulanmış toprakları bir avuç bölücü eşkiyaya bırakmamak için vatanı ve milleti uğruna canını feda ederek şehadet mertebesine ulaştığını söyledi. Tuğgeneral Uçkan, "Şehidin silah arkadaşları olarak diyoruz ki, bölücü terör örgütüyle mücadele, kutsal vatan toprkları üzerinde tek bir terörist kalmayana kadar kararlılıkla devam edecektir. Güle güle gözümün nuru, güle güle Mehmedim. Ruhun şad olsun" diye konuştu.
Tören boyunca Asteğmen Uzun'un oldukça bitkin olan annesi ve babası, kadın subaylar tarafından teselli edilirken, kızkardeşi Emine Uzun ağabeyinin Türk bayrağına sarılmış tabutu üzerinde gözyaşı döktü. Asteğmen Uzun'un nişanlısı Havva Sarı da, Uzun'un ardından gözyaşı dökerken, kendisini anne ve babası sakinleştirmeye çalıştı.
 Törenin ardından şehit Asteğmen Uzun'un naaşı cenaze namazının kılınması için Araklı Küçük Camii'ne getirildi. Burada toplanan her yaştan binlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla terörü lanetleyen sloganlar attı. 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler Ölmüz, Vatan Bölünmez', 'Hepimiz Mesuduz, Hepimiz Mehmediz' şeklinde sloganlar atan kalabalık sık sık tekbir getirdi. Bir grup gencin 'Üzülme annemiz, hepimiz Mesuduz' şeklindeki sloganı ise alanı dolduran kalabalığa duygulu anlar yaşatırken, lise öğrencilerinin de
ellerinde bayrak ve Asteğmen Uzun'un fotoğrafıyla alanda bulunması dikkat çekti. Ayrıca ilçe merkezindeki evler ve işyerleri ise Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit Asteğmen Mesut Uzun'un cenaze namazı öğle namazını müteakiben Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut tarafından kıldırıldı. Asteğmen Uzun'un naaşı, askeri bando eşliğinde cenaze aracına kadar askerlerin omuzunda taşınırken, tabutun ardından yürüyen Trabzon Valisi Nuri Okutan Asteğmen Uzun'un babası İsmet Uzun'un koluna girerek kendisini teselli etti. Asteğmen Uzun'un naaşı cenaze aracına konulduktan sonra toprağa verilmek üzere ilçeye bağlı Turnalı Köyü'ne götürüldü. Asteğmen Uzun'un cenazesi ikindi
namazının ardından köydeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Öte yandan, Şehit Asteğmen Mesut Uzun'un erkek kardeşi Hasan Uzun'un yaklaşık 1 buçuk yıl önce denizde boğularak hayatını kaybetmesi ve yaklaşık bir buçuk ay önce de teyzesinin vefatıyla oldukça üzgün olduğu öğrenildi.
Şehit Asteğmen Mesut Uzun'un amcaları Hasan, Salih ve Mustafa Uzun, yeğenlerinin ardından gözyaşı dökerken, Mustafa Uzun, kendisiyle en son mayın patlaması olayından bir gün önce telefonda konuştuğunu söyledi. Mustafa Uzun, "Bana "Amca ben iyiyim. Beni merak etmeyin. Bana bir şey olmaz, korkmayın" dedi. Bir gün sonra da mayın patlaması olayı yaşandı. Henüz 6 aylık askerdi. 6 ayı daha kalmıştı. Biz kısa dönem askerlik yapacak diye kendisini nişanlamıştık. Terhisten sonra düğün yapmayı planlıyorduk.
Herşeyi hazırdı. Ailesinin tek oğluydu. Terhis olduğunda da Bayburt üzerinden gelecek ve biz de onu orada karşılayacaktık. Ama kader böyleymiş" şeklinde konuştu.
 Ayrıca Asteğmen Uzun'un köyünden Pınar Yeşildağ isimli 10 yaşındaki kız çocuğu ise dün akşam gördüğü rüyayı şöyle anlattı:
"Mesut abiyi dün akşam Peygamber Efendimiz ile rüyada gördüm. Bir kapıdan girerek yanıma geldiler ve Mesut abi bana, 'Ben şimdi cennetteyim. Beni merak etmeyin. 1. sınıfta okuyan kardeşime yardım edin' dedi. Peygamberimiz de 'O şimdi cennette ve çok rahat' dedi. Sonra kapıdan birlikte çıkıp gittiler."
Asteğmen Mesut Uzun, Siirt'te 13. Tugay Komutanlığına bağlı olarak görev yaparken, 24 Mayıs tarihinde Şırnak'ın Bestler Dereler mevkisinde arazi arama taraması yapıldığı sırada terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanmış, tedavi gördüğü GATA'da dün şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum