1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzon, Şenol Güneş'te ısrarlı
Trabzon, Şenol Güneş'te ısrarlı

Trabzon, Şenol Güneş'te ısrarlı

Trabzonspor Asbaşkanı Hacısalihoğlu, teknik direktör Şenol Güneş, Fenerbahçe maçı ve transferlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

A+A-

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Güney Kore'nin FC Seul kulübü işi zorlaştırsa da, teknik direktör Şenol Güneş'i gelecek sezon takımın başına getirmekte kararlı olduklarını söyledi.

Hacısalihoğlu, hafta sonu oynayacakları kritik Fenerbahçe maçı için ise Sarı-lacivertli kulüple sahada ezeli rakip saha dışında ise son derece iyi dost olduklarını ifade ederek karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak istediklerini vurguladı. 

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, Bordo-mavili takımın Fenerbahçe maçı hazırlıklarını takip eden Hacısalihoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında oynanan karşılaşmalar sonrasında ligde düğümün çözülmediğini belirten Hayrettin Hacısalihoğlu, "Şampiyon olacak ve küme düşecek olan takım son haftaya kaldı. Ligdeki sıralama da şekillenmedi. Bu tablo bu sene liglerin çok zevkli ve heyecanlı geçtiğinin bir göstergesi. Deplasmanda Eskişehirspor gibi güçlü bir takıma 5 gol atarak galip gelmek ve umutları son haftaya kadar taşımak bizim için çok önemliydi" dedi.

Ligin son maçını sahalarında Fenerbahçe ile oynayacaklarını ifade eden Hacısalihoğlu, Sarı-lacivertli kulüp ile saha içinde ezeli rakip saha dışında ise çok iyi dostlukları olduğunu söyledi.

Sahalarında oynayacakları karşılaşmanın sportmence ve centilmence başlayarak bitmesini istediklerini ifade eden Hacısalihoğlu, "Bunun sonucunda da kazanan taraf olmayı arzu ediyoruz. Ancak futbol müsabakalarında her üç neticeye de hazır olmak lazım. Asla sportmenlik dışına taşacak davranışları Trabzonspor seyircisinin sergilememesini özellikle istiyoruz. Sadece bizim Galatasaray-Sivasspor maçında değil rakiplerimizin de gözü-kulağı Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında olacak. Son haftada ligin seyri değişebilir. Biz bizim lehimize değişmesini arzu ediyoruz. Tabi diğer takımlarda kendileri için aynı şeyi düşünüyordur. Bu senede hakikaten, sporcularımız, camiamız ve taraftarlarımız iyi bir deneyim sergilediler ve başarılı da oldular. Bence, son maçı da aynı düzeyde başarıyla tamamlayıp, ligde sevinen taraf biz olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Trabzonspor kadrosunun bu yıl son derece kaliteli futbolculardan kurulduğunu kaydeden Hayrettin Hacısalihoğlu, "Trabzonspor bu sene kadrosu son derece kaliteli futbolculardan kurulu ve kazanmayı arzu eden, kazanmak için uğraş veren bir ekip. Zaman zaman şansız, zaman zamanda bu kazanma arzusunu sahaya sergilemedikleri maçlar oldu. Ama bunu bir bütün olarak değerlendirmek lazım. Demek ki sezon başından beri Trabzonspor iyi bir yolda uyumlu ve kazanmayı arzu eden bir ekip. Tabi bunda Ersun hocanın çok büyük payı var. Daha sonra görevi devralan Ahmet hocada bu işi başarıyla sürdürüyor" diye konuştu.

"TRABZONSPOR HOCASIZ KALMAZ"
Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Güney Kore'nin FC Seul Kulübü'nün işlerini zorlaştırsa da teknik direktör Şenol Güneş konusunda kararlı olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Şenol Güneş hoca Trabzonspor'un ve Türkiye'nin çok iyi tanıdığı, başarılı kabul ettiği, Trabzonspor camiasının içinden gelen bir hoca. Bu nedenle bizim ilk tercihimiz ve düşüncemiz tabi ki ondan yana. Ancak Şenol hocanın kulübüyle altı aylık daha sözleşmesi var. Yani bizde ligler bittiğinde onlarda ligin ilk yarısı oluyor. O devre arası boşlukta Türkiye'ye gelecek. Bu arada da kendi kulübüyle görüşüyor. Seul Kulübü kendisinden çok memnun. Şenol Güneş'e istediği transferleri yapma konusunda tam yetki vererek biraz işi zora soktular. Ancak biz o konuda kararlıyız. Tahmin ediyoruz Şenol hocada Trabzon'a gelmeyi arzu eder. Çünkü kendi evi ve camiası. Orada iş çözümlenmezse Türkiye'ye geldikten sonra daha detaylı konuşup, bu konuyu çözümlemek için uğraş vereceğiz. Yalnız şu da bir gerçek Trabzonspor hocasız kalmaz. Bu karşılıklı arzumuza rağmen düşünce gerçekleşmiyorsa başka bir alternatif gündeme gelir. Şu anda B planı olsa da yorum yapmak ve isim vermek doğru olmaz. Bu isim yabanca ya da yerli de olabilir."

"EKSİK BÖLGELERE BİRKAÇ OYUNCU TRANFER EDECEĞİZ"
Ligin çok heyecanlı ve hiçbir konum belirlenmediği için transferlerle ilgili olara ciddi bir girişimleri olmadığını kaydeden Hayrettin Hacısalihoğlu, "Sezonun ikinci yarısında Trabzonspor'da görevli bir çok hocamız Futbol Koordinatörlüğü organizasyonunda bir çok futbolcu izledi. Bunlardan bir kısmı yeterli bulundu, Trabzonspor'a kazandırılması uygun görüldü. Sözleşmesi biten var, kulübüyle sözleşmesi devam eden var. Yerli ve yabancı bir çok oyuncu bu şekilde gündemimizde. Ancak bunu bu hafta oynayacağımız Fenerbahçe maçı sonrası görüşmeleri yapmak üzere dondurduk. Fenerbahçe maçından alacağımız neticede biraz bu transferleri etkileyecektir. Bulunduğumuz konuma göre belirlediğimiz isimler üzerinde seçme yapacağız ama çok sayıda belirlenmiş, yeterli bulunmuş defalarca izlenmiş, hakkında gerekli bilgiler alınmış oyuncu var. Şu anda isim söylemeyelim. Fenerbahçe maçından sonra belirlenen isimlerle oturup konuşacağız. Çok sayıda olmadan eksik bölgelere birkaç oyuncu alacağız" dedi.

Sezon sonun sözleşmesi bitecek olan oyuncularla oturup konuşacaklarını belirten Hayrettin Hacısalihoğlu, "Birkaç oyuncumuz var sözleşmesi biten. Onlarla daha önce birkaç defa görüşmüştük. Sezon bittikten sonra birlikte oturup değerlendirme yaparız demiştik. Kendileri de bunu çok normal kabul etmişti. Doğrusu da budur. Kendileriyle hiçbir sorunumuz ve problemimiz yok. Hüseyin bu takımın kaptanı, yıllarca bu camianın içerisinde bulunmuş biri. Serkan da çok sevdiğimiz hiçbir problemi olmayan bir futbolcu. Sezon sonunda oturup bir değerlendirme yapacağız" açıklamasını yaptı.

"10-12 OYUNCUMUZA TRANSFER TEKLİFLERİ VAR"
Bu sezon Trabzonspor forması altında çok iyi performans sergilemiş oyuncuların bulunduğunu belirten Hayrettin Hacısalihoğlu, "Bu oyuncularımıza transfer teklifleri gelmesi gayet normal. Takımın aşağı yukarı 10-12 oyuncusuna bir çok kulüpten teklif var. Biz satmayı düşünmediğimiz oyuncuya transfer teklifi gelmesiyle vermeyiz. Çok astronomik olacak, Trabzonspor için şartları çok uygun olacak. O mevkie de başka transfer edeceğimiz oyuncu olursa, kulüp menfaatleri ve oyuncunun menfaatleri açısından bunu oturur değerlendiririz. İzinde verebiliriz. Ama şu anda belirlenmiş, şu oyuncuyu vereceğiz, bunu verdik, şeklinde anlaşmaya vardığımız oyuncumuz yok" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE MAÇINA ÖZEL BİR PRİMİMİZ YOK"
Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu prim sistemini sezon başında belirlediklerini ve uygulamaya koyduklarını belirterek, "Puan ve dereceye bağlı olarak belirlediğimiz bir prim sistemi var. Fenerbahçe maçında alınacak olan netice sıralamayı etkileyeceğinden dolayı sezon başından belirlenmiş özel bir prim var zaten. Bu maça ayrı olarak özel bir değerlendirme yapmadık" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum