1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzon altyapısı suyunu mu çekti?
Trabzon altyapısı suyunu mu çekti?

Trabzon altyapısı suyunu mu çekti?

'Futbol Fabrikası Trabzonspor' ifadesi tarih mi oldu? Sadri Şener itiraf etti şenol Güneş onayladı, "Bölgede Trabzonspor'da oynayacak yerli oyuncu yok!'

A+A-

"Altyapıdan umudum yok" diyen Başkan Şener'in sözleri için Şenol Güneş, "Kulübün sahibidir, isterse hepten kaldırır. Şu anda bölgede oyuncu olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim" ifadelerini kullandı...

Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş, aldıkları saha sonuçlarının uzun süreli hedeflere zarar verdiğini ama hedeflerinin öncelikle takım olmak olduğunu söyledi.

Hakemlerle ilgili çelişkili konuşan Güneş, "İki maç kazandığımız zaman şampiyonluk şarkıları söylemeye başlanmasın" diyerek yerel basının da dikkatini çekti.

HAKEMLER İÇİN NE DEMEK İSTEDİ?

Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçtan sonra hakemleri hedef alan ve sert ifadeler kullanan Şenol Güneş, bu kez "Kavga istemiyoruz" dedi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Güneş, "Kavga etmek değil, uyumlu olmak ve sorun çözen olmak istiyoruz. Bunu kendimden başlayarak bütün kesimlerden istiyorum. Eksikleri görerek kendimizi değiştirmek ve yeni bir Trabzonspor oluşturmak için çabalıyoruz" diye konuştu.

Antalyaspor maçında "Allah Kahretsin" diye bir ifade kullandığını ve bundan dolayı ceza gelecekse itiraz etmeyeceğini ifade eden Güneş, "Benim yapmak istediğim hakemi yargılayarak, bize puan ver anlayışı değil. Böyle bir algılama olduysa özür de dilerim. Yanlış yapılabilir, ama kasıtlımı değil mi diye bakmak gerek. Hakem formaya bakmadan, futbol oynamak isteyen oyuncunun önünü açmalı. Yıldızları değil oynamak isteyen oyuncuyu korumak gerek" ifadelerini kullandı.

İFADELERİM YANLIŞ ANLAŞILIYOR

Şenol Güneş, son haftalarda ayyuka çıkan hakem hataları ile ilgili olarak "Fenerbahçe Büyükşehir ve son maçta da sıkıntılar oldu. Ancak gelen sorulara yanlış kararların sonucu değiştirebileceği cevabını verdim. 'Penaltıydı, değildi' diyebiliriz ama ben bunların üzerinde durmuyorum. Hakem Kurulu’nda olan arkadaşlara da söyledim. Bu tür beyanatları vermeyeceğim. Parasal değerlerin bu kadar yükseldiği dönemde, futbolu güzelleştirmek için hata yapanların kendilerini düzeltmesi için çalışması gerektiğini söyledim. 5. dakikada oyunu soğutma adına çaba gösteren oyuncu varsa buna engel olmak gerek. Hakemler buna engel olmalı. Oyun içindeki zaman geçirme, tempoyu düşürmeye izin vermek hakemlerle bağdaşmaz diye ifade kullandım ancak bu biraz yanlış anlaşıldı" diye konuştu.

Güneş, Antalya maçından sonra "Futbol oynamak isteyen takımlarla oynatmamak için sahaya çıkanları ayırt edemeyen hakemler bu işi bıraksın" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

FUTBOL POZİTİF... KAYIP BÜYÜK

Cesur futbol oynamak, herkesin gurur duyacağı bir Trabzonspor ortaya çıkarmak için mücadele verdiklerini belirten Güneş, şunları söyledi: "Son maçta ilk yarıda durgun, ikinci yarıda daha istekli bir Trabzonspor vardı. Önceki maçlara oranla daha çok pozisyona girmemize rağmen sonuç alamadık. Son iki maçta 4 puan alsaydık konumumuz farklı olurdu ancak bunları yapamadığımızda bakış açısının değişmemesini arzu ediyoruz. Eleştirilerin tepkiye dönüşüp yaptığımız doğruları yıkmasını istemiyorum. Bütün maçları kazansak da kaybetsek de hep ileriye yönelik, ilkeli, cesur bir takım olmak istediğimizi zaten söylemiştik. Bu bir süreçtir. Oyuncular zaman zaman kötü oynayabilir. İstikrar anlayışı olmayan futbolcu olabilir. Ancak onlarla ilgili bugün karar verilmez. Belli bir zamana ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. Kaybettiğimiz puanlar var. Son üç maçta 6 puan bıraktık. Buna rağmen futbolumuzu ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Kendimizi eleştirerek eksiklerimizi gündeme getireceğiz."

ŞAMPİYONLUK BASKISI YORUMU

"Tek kişiyle karar almıyoruz" diyen Güneş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "İki maç aldığımızda şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlanmasını istemiyoruz. Böyle bir beklenti içinde kimse olmasın. Şampiyonluk yarışını zamana yaymakta fayda var. Kimseyi kandırmayalım. Nasıl yukarı çıkabiliriz diye düşünüyoruz. Şampiyonluğa adapte olduğunuzda kendi gerl’f0ildi’ diyebiliriz ancak ben bunlarçeğinizi göremiyorsunuz. Oyuncuların performansı iyi oldukça iyi sonuçlar alacağız. Sonucu zaten gelecektir. Bunlara takılmadan şampiyonluk lafını kullanmak istemiyoruz. Denizli kümede kalmak için uğraşıyor. Yarışın içindeyseniz yarışacaksınız. Beklentiye cevap veremeyince baskı oluşuyor. Bu baskıya henüz hazır değiliz."

Güneş, teknik heyetle ilgili bu yıl için bir değişiklik düşünmediğini ve gelecek yıl için ise şimdiden bir şey söylemenin erken olduğunu söylerken, özellikle yabancı oyuncuların performanslarındaki düşüşe dönük gelen eleştirileri yorumladı, yapılan transferler ve kadro konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:

YERLİLER İYİ, YABANCILAR SORUN

"Devre arasında dört transfer yaptık. Sezer, Murat, Teofilo ve Burak kadroya katıldı. Murat’ın uzun süredir idman eksiği vardı. Sakatlığı vardı. Tam randımanlı antrenmanlara katılmadı. Sezer’in oynadığı maçlardan memnunum. Kadromda düşüneceğim bir sporcu. Teofilo çok büyük katkı yapacaktır. Ülkelerarası uyum ve oyun anlayışı yönündeki uyumu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Her geçen gün daha iyi olacağını düşünüyorum. Moral değerlerinde bir düşüş oldu ancak şimdi bir toparlanma sürecinde. En kısa sürede katkıda bulunmaya başlayacaktır. Burak fiziksel olarak eksik değil. Ancak yeterli katkıyı sağlayacak düzeyde değil. O’nun da katkı sağlayacağına inanıyorum. Elimizdeki yabancı oyuncu sayısı fazla. Kiralık olanlar var. Aynı mevkiye sıkışmış olan oyuncular var. Yerlilerde sıkıntı yok. Yabancı oyuncular konusunda da sezon sonunda bir kararımız olacak. Sakatlık sebebiyle hiç kullanamadığımız oyuncular var. Murat ve Zafer gibi. Şimdi bütün oyuncularımızı kullanmaya başladık."

HERKES İYİ OLDUĞUNDA OYNAR

"Performanslarına bağlı olarak nereye gittiğimize karar vereceğiz. Oynamak isteyen bir Trabzonspor olgusu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bursa’ya karşı da Büyükşehir’e karşı da aynı tempoyu ortaya koymaya çalıştık. Takımın iyi yolda olduğunu söyleyebilirim. Mesela Serkan’ı 6 7 maç oynattınız sonra bir performans düşüklüğü yaşadı. Onun yerine koyacağınız sporcu da onun kadar performans gösterebilmeli. Umut’u örnek gösterebiliriz. İyi oynadı, goller de attı. Eleştiriler kesildi. Şimdi bakıyorsunuz düşüş yaşadı. Böyle bir durumda Umut’tan vaz mı geçeceğiz? Tabi ki hayır. Düşüş devam ederse yerine başka oyuncu koyarsınız. Sonra tekrar şans verirsiniz. Düşüş devam ederse yeni oyuncu ararsınız. Bu süreç böyle devam eder. Zorluklar olduğunda kaçan değil, zorlukları aşmak için bir araya gelebilendir takım. Bunu yapamazsak büyüklükten bahsetmeyelim. Eksikleri gidermek için çalışacağız, çalışacağız. Kupa ve lig maçları var. Futbolcu oynamadığında dışlanmış gibi algılanmasın. Herkes iyi olduğunda oynar."

ALTYAPI İÇİN TEHLİKELİ SÖZLER

Başkan Sadri Şener’in alt yapıyla ilgili sitemlerini de değerlendiren Güneş "Kulübün sahibidir, isterse hepten kaldırır. Şu anda bölgede oyuncu olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Alt yapı her dönem konuşuldu Trabzonspor’da. Bunun için bir süreç gerekiyorsa bunu da vermeye hazırız. Ancak yapılan bu kadar yatırıma rağmen sonuç alınamıyorsa dışarıya yönelmekten yanayım. Bir futbolcuyu 19 yaşında nasıl hazır hale getiririz bunu konuşalım. Geçmişte altyapıdan iyi oyuncular geldi. Bugün itibariyle A Takımı’nı kaldırabilecek bir oyuncu yok. Kadromuzda Mustafa ve Rasimcan var. Ahmet’i monte etmeye çalışıyoruz, onu da etkileyen bir sürü olumsuzluk var. Oyuncuların kulübe, kulübün oyunculara olan güvensizliğini aşmamız için araştırma yapmamız şart. Bunun için birimlerimizin üzerine gideceğiz. Trabzonspor altyapısından çıkan oyuncu ile dışarıdan gelenin performansı eşdeğerse tabii ki kendi oyuncumuzu tercih ederiz. Tercih etmiyor da düşman oluşturuyorsak bu doğru değil. Altyapı rakamsal olarak değerlendirilmez. Bütününe bakılmalı. Makro projelerle altyapıya bakmak lazım. Şimdi Barış’ı oynatamıyorum. Bu benim beceriksizliğim" dedi.

SONG OLABİLİR SYLVA ARTIK ZOR

Güneş, transferle ilgili olarak, "En iyisini alsanız da eleştiriliyorsunuz. Pahalıya aldığınız kötü çıkıyor, ucuza aldığınız faydalı oluyor. Bazen dokusu uymuyor. Trabzonspor seçenek izler. Alınır ya da alınmaz. Şuraya bir şey lazım alalım olmaz. Lazım olduğunda varolan izlenmiş isimlerden seçmemiz gerek. Biz de geldiğimizde böyle oldu. Fatih’i alalım, Gökhan gidecek mi, gibi konular vardı. Sadece futbolu yeterli olmuyor transfer ederken. Özel hayatı da bilinmeli. Transfer aynı zamanda kulüplerin maddi külfetini arttırıyor ya da azaltıyor. Trabzonspor ruhunu taşıyan oyuncuyu bulmak, kadroya katmak gerek. İyi oyuncu, ancak geldi, uyum sağlayamıyor. Bu durumda kalması değil gitmesi faydalıysa buna da iyi karar vermek gerek. Oyunsal değer olarak rakiplere ezilmeyeceğimizi gördük. Bir üste çıkmak için bu yıl transferimizin fazla olmayacağı ortada. Elimizdeki oyunculardan kalmak istemeyen veya parasal değere dönüştürebileceklerimiz olursa da bunları değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Güneş, kaptan Song'un tekrar kadroya girebileceğini, kaleci Sylva'nın ise kaleye geçmesinin çok zor olduğunu ima etti.
Hakan DEĞİRMENCİ/TRABZON

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum