1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzon Fener'i şampiyonluktan etti
Trabzon Fener'i şampiyonluktan etti

Trabzon Fener'i şampiyonluktan etti

Trabzonspor, kendinden sonra Anadolu'dan bir başka şampiyonu; Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ederek sağladı. Trabzon, Kadıköy'de Fener'e böyle takoz koydu.

A+A-

Turkcell Süper Lig'in son haftasında Beşiktaş'ı 2-1 yenen Bursaspor, Trabzonspor'un Kadıköy'de Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalmasıyla 2009-2010 sezonunun şampiyonu oldu!




FENERBAHÇE'YE YİNE HÜSRAN!

Fenerbahçe 4 yıl önce Denizli'de gördüğü kabusu yeniden yaşadı, şampiyonluğa yine son maçta veda etmek zorunda kaldı !..

Şampiyonluğu Kayahan'ın şarkısından uyarlanan "Dilimde şarkıların gündüz gece, Deli gibi aşığım Fenerbahçe, Bu dünyayı yakarız senin için, Şampiyonluk gelince" tezahüratıyla kutlamayı planlmayan taraftarlar, Kayahan'ın bir başka şarkısına mahkum oldu: "Yine bana hüsran, bana yine hasret var..."

Fenerbahçe, kendisi için hayati önem karşılaşmaya fırtına gibi girdi. Henüz 2. dakikada Güiza ve Özer'le çok net bir fırsatı harcayan sarı lacivertliler, rakibinin yarı alanından çıkmasına izin vermedi. Böylece golü bulmaları da çok da uzun sürmedi.



14. dakikada Alex'in şutu Onur'dan sekti, ilk dakikalarda net bir fırsatı harcayan Güiza bu kez affetmedi ve takımını öne geçiren isim oldu.

Bu dakikadan sonra oyunu biraz rölantiye almak isteyen Fenerbahçe, golü kalesinde gördü. 23. dakikada Alanzinho'nun ortasında Burak, orta şut karışımı vuruşuyla Volkan'ın 841 dakikadır süren gol orucunu da bozmuş oldu. İlk yarının kalan bölümünde baskısını artıran Fenerbahçe'nin Bilica ile bir topu da direkten döndü ve devre arasına 1-1'lik beraberlikle girildi.

İkinci yarıda Trabzon tamamen geri çekilince sarı lacivirtlilerin baskısı arttı ama Güiza'nın kaçırdığı pozislonlar sarı lacivertlilerin hayati golü bulmasını engelledi. Fenerbahçe aradığı golü bir türlü bulamayınca mücadele 1-1 sona erdi. 

2006'da Denizli ile berabere kalarak şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Daum'lu Fenerbahçe, aynı sonu bir kez daha yaşadı.

29393

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Yunus Yıldırım xx, Baki Tuncay Akkın xx, Alper Ulusoy xx
FENERBAHÇE: Volkan Demirel x, Gökhan Gönül xx, Lugano xx, Bilica xx, Vederson xx, Mehmet Topuz xx, Emre xx, Selçuk xx (Christian dk. 65 xx), Özer xx (Deivid dk. 65 x), Alex xx, Güiza xx (Gökhan Ünal dk. 83 x)
YEDEKLER: Volkan Babacan, Bekir, Deniz, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum
TRABZONSPOR: Onur xxx, Serkan xx (Yattara dk. 86 ?), Giray xx, Egemen xx, Cale xx, Selçuk xx, Engin xx, Colman xx, Alanzinho xx (Murat Tosun dk. 74 xx), Burak xx (Ceyhun dk. 57 xx), Umut xx
YEDEKLER: Tolga, Song, Sezer, Murat Tosun, Barış Memiş
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş
GOLLER: Güiza (dk. 14) (Fenerbahçe), Burak (dk. 23) (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Colman, Giray (Trabzonspor), Bilica (Fenerbahçe)

29394

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada Özer'in soldan ortasında Güiza'dan seken topa Mehmet sert vurdu ceza sahası içinde Güiza ayak koydu, top kaleci Onur'dan döndü. Dönen topa sol çaprazdan Özer'in vurdu, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

5. dakikada Selçuk'un ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta kaleci Onur iki hamlede topu kontrol etti.

5. dakikada Alanzinho'nun ceza sahası dışından sol ayağıyla yaptığı vuruşta top az farkla yandan auta gitti.

8. dakikada Alex'in sağdan kullandığı serbest vuruşta Güiza arka direkte topa ayak koydu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

14. dakikada Alex'in ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta kaleci Onur'dan seken topu Güiza tamamladı ve uzak köşeden topu filelere gönderdi. 0-1

23. dakikada Colman'ın soldan ortasında arka direkte Burak topu gelişine ayağının içiyle vurdu, kaleci Volkan'ı geçen top sol köşeden ağlara gitti. 1-1

30. dakikada Alex'in sağdan kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topa sağ direkte Bilica kafayı vurdu, top yan direğe çarparak geri döndü.

38. dakikada soldan Alex'in kullandığı köşe atışında Onur'un yumrukladığı topa ceza yayı üzerinde Emre gelişine vurdu, meşin yuvarlak auta çıktı.

45+1'de hızla ceza sahasına giren Mehmet Topuz'un çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Onur son anda ayak koyarak topu kornere gönderdi.

29395

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

47. dakikada şık hareketlerle sağdan ceza sahasına giren Gökhan Gönül'ün şutunda kaleci Onur topu kornere çeldi.

52. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Güiza göğsüyle topu Alex'in önüne bıraktı, Brezilyalı futbolcunun sağ ayağıyla yaptığı sert vuruş yandan auta çıktı.

57. dakikada Alex'in pasında ceza sahası sağ çaprazında Güiza sert vurdu, kaleci Onur gole izin vermedi.

64. dakikada Alex'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda ön tarafta Mehmet Topuz kafayı vurdu, top yandan auta gitti.

66. dakikada Vederson'un soldan ortasında arka direkte Güiza topu kafayla kaleye göndermek yerine içeriye doğru indirince meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

71. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Alex'in yerden vuruşunda kaleci Onur tek hamlede topu kontrol etti.

73. dakikada Christian'ın ceza sahası dışı sağ çaprazından yaptığı sert vuruşta top az farkla uzak direğin dibinden auta gitti.

79. dakikada Christian'ın ceza sahası dışından çok sert vurdu kaleci Onur'un tokatladığı top üst direğe çarparak kornere çıktı.

84. dakikada Murat Tosun, rakibinden sıyrılıp ceza alanına girdi, sol ayağıyla sert vurdu, top üstten auta gitti.

88. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Gökhan Ünal'dan önce Giray araya girdi, dönen topa Göhan Gönül bir kez daha vurdu Giray tekrar araya girdi meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

90. dakikada Gökhan Ünal'ın ceza sahası dışından ayağının içiyle yaptığı vuruşta kaleci Onur yine gole izin vermedi.

90+1'de Trabzonspor ceza sahası içinde yaşanan karambolde son olarak topu penaltı noktası üzerinde önünde bulan Alex'in şutunda top yandan auta gitti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum