1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon Havalimanında faciadan dönüldü
Trabzon Havalimanında faciadan dönüldü

Trabzon Havalimanında faciadan dönüldü

Kasım ayında 1 ay bakıma alınan Trabzon Havalimanında Pegasus Hava Yolları’na ait Ankara uçağı pistten çıktı. Denize 10 metre kala durabilen uçakta 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi tahliye edildi. Olayda can kaybı veya yaralanma olmadı!

A+A-

Pegasus Havayolları'nın gece Ankara-Trabzon seferini yapan yolcu uçağı Trabzon Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıktı.

kaza5-028.jpg

Pegasus Havayolları, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Pegasus Hava Yolları’na ait PC8622 nolu Boeing 737-800 tipi TC-CPF tescilli 21:25 Ankara kalkışlı Ankara-Trabzon uçağının, bu akşam (13 Ocak 2018) Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıktığı bilgisini doğrulamaktan dolayı üzgünüz. Uçağımızdaki 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi tahliye edilmiştir. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır. Konuyla ilgili gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir" denildi.

kaza7-006.jpg

YOLCULARIN PANİK ANLARI

Ankara'dan Trabzon'a dönüşte Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus Havayolları'na ait uçakta yolcu olarak bulunan AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu üyesi Enes Aslan yaşadıkları panik anlarını anlattı.

kaza6-018.jpg

Aslan, uçağın inişe geçtiği sırada yalpalamaya başladığını belirterek "Uçak hafif yalpalayarak indi. İniş sırasında bir gürültü koptu. Ben deniz tarafına bakan 16-A nolu koltukta oturuyordum. Yolcular bağırmaya başladı. Uçak önce döner gibi oldu sonra yamaçtan kaymaya başladı. Ben acil çıkış kapısına yakındım. Kapıyı zorlanarak açtım. 10 metre daha gitseydik uçak denize düşecekti. Allah korudu. Çıktığımızda ortalık çamurdu. Sonra oradan çıkarak yukarıya doğru yolcular çıkmaya başladı" dedi.

ucakkaza8.jpg

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Uçağın pistten çıktığı alan ve uçak ise sabahın ilk ışıklarıyla İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından drone ile görüntülendi.

Öte yandan bölgeye Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait taş kamyonları ile çakıl taşı getirilerek çamurlu sahaya çakıl serildiği de gözlendi.

kaza1-100.jpg

TRABZON HAVALİMANI YENİDEN UÇUŞ TRAFİĞİNE AÇILDI

Pegasus Havayolları'nın Ankara-Trabzon seferini yapan uçağının Trabzon Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıkmasının ardından uçuşa kapatılan havalimanı sabah saat 09.00'dan itibaren yeniden hava trafiğine açıldı.

kaza3-066.jpg

Uçağın pistten çıkmasının ardından geceden itibaren uçuş trafiğine kapatılan havalimanı sabah Trabzon-İstanbul (Sabiha Gökçen Havalimanı) seferini yapan Pegasus Havayolları uçağının yolcuları ile birlikte alandan havalanması ile yeniden uçuşa açıldı. Uçağın sabah saat 06.00'da yapması gereken sefer 3 saat rötarlı da olsa gerçekleşti.

kaza4-047.jpg

TRABZON HAVALİMANI PİSTİ KASIM AYINDA BAKIMA ALINMIŞTI

Yolcu uçağının pist dışına çıkması ile gündeme gelen Trabzon Havalimanı pisti geçtiğimiz Kasım ayında bir ay boyunca bakıma alınmıştı.

ucak-001.jpg

Pist başı dönüş cebinin büyütülmesi projesi kapsamında başlayan çalışmalar 1 Kasım ile 1 Aralık 2017 tarihleri arasında 1 ay boyunca sürmüştü. Her yıl yaklaşık 4 milyon kişinin kullandığı Trabzon Havalimanı’nda yapılan çalışmalar esnasında 1 ay boyunca saat 11.00-16.00 arası havalimanı uçuş trafiğine kapanmıştı. Uçuşlar çalışmaların tamamlanmasının ardından 1 Aralık 2017 tarihinde havalimanı trafiği rutin seyrine dönmüştü.

kaza2-096.jpg

vid1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum