1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon kendini sorguluyor!
Trabzon kendini sorguluyor!

Trabzon kendini sorguluyor!

Trabzon dışında yaşayan kentin yetiştirdiği aydın, sanatçı ve siyasetçiler yarın bir araya gelerek son yaşanan olayları değerlendirecekler.

A+A-

Gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısı ve azmettiricisinin Trabzon'dan çıkması üzerine özellikle medyada Trabzon'un suçlu yetiştiren kent gibi gösterilmesi ve ağır ifadelerle eleştirilmesi Trabzon dışında yaşayan aydın, sanatçı ve siyasetçileri harekete geçirirken, bu kapsamda yarın Atapark Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda saat 13.00'de bir toplantı düzenleneceği öğrenildi.
Trabzon Barosu, İnsan Hakları Derneği Trabzon Şubesi, Mazlum-Der, KESK, Eczacılar Odası ve Mimarlar Odası Trabzon şubeleri tarafından düzenlenecek olan toplantıyla ilgili olarak yapılan ortak açıklamada, "Trabzonumuz'da, geçtiğimiz yıllarda yaşanan üzücü olaylara son olarak Hrant Dink cinayetinin zanlısının ve bazı azmettiricilerinin Trabzonlu olmasının yarattığı olumsuzluğun eklenmesi bizleri derinden üzmüştür. Üzüntümüzü paylaşan, Trabzon'un yetiştirdiği ve Trabzon dışında yaşayan bilim insanı, yazar, şair, sanatçı, siyasetçi, spor adamını, Trabzon dostlarını kentimize davet ettik. Bu isteğimizi kabul eden hemşerilerimiz, Trabzon'a odaklanan gizli yapılanmalara tepki koymak için geliyorlar. Trabzonumuz'a dair kaygılarımızı, tüm halkımızla paylaşmak istiyorlar" denildi.
Bu toplantı aracılığıyla yöre gençliğine çağrı yapılacağı belirtilen açıklamada, "Türkiye'nin her yerinde doğruluğu, sevecenliği, çalışkanlığı temel alan ve haksızlığa karşı duran gerçek kimliğimize yeniden sahip çıkmaları gerektiğini hatırlatacağız. Her alanda terk edilmiş, düşünceleri ve vicdanları dikkate alınmamış, yoksulluğa itilmiş olan insanlarımıza, 'tepkilerimizi karanlık güçlerin tetikçisi olarak değil, demokratik yöntemlerle ve hep birlikte ifade edelim' diye sesleneceğiz. Artık, 'Trabzon insanı tarihten taşıdığı insani değerleri öne çıkartarak bu kent üzerinden tezgahlanan oyuna karşı net bir duruş göstermelidir' diyoruz. Trabzonlular olarak yetkililerden, kentimizde oynanan karanlık ve kirli oyunları takibe almasını talep ediyoruz. Kentte meydana gelen birkaç olayla bir kentin karalanmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu kent bizimdir. Trabzon; barış ve dostluk içinde yaşamasını başarmış bir kent olarak tarihteki yerini almıştır. Burada birilerinin başka emellerinin olması, tüm Trabzon'un kötülenmesine yol açacak toptancı değerlendirmelerden kaçınılmalıdır. Birilerinin, bu kenti; kendi karanlık planlarını oyun alanı haline dönüştürmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bundan böyle, vicdanlarımızı başkalarının yönetmesine izin vermeyecek, yapılması gerekenleri birlikte gerçekleştireceğiz. Kavga, çatışma, ayrımcılık yerine; barışı, sevgiyi ve kardeşliği örmenin zamanıdır" ifadeleri kullanıldı.
Toplantıya gazeteci-yazar Nuray Mert, psikolog-siyasetçi Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, yazar Nihat Genç, şair Yaşar Miraç, sanatçı ve müzisyen Volkan Konak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, şair-yazar Sunay Akın, teknik direktör Şenol Güneş ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak gibi isimlerin katılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız