1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzon Ordu ile şaha kalktı: 4-1
Trabzon Ordu ile şaha kalktı: 4-1

Trabzon Ordu ile şaha kalktı: 4-1

Trabzonspor ilk yarının son maçında Orduspor'u 4-1 mağlup etti. Burak Yılmaz bu sezon ikinci kez hat-trick yaptı ve gol sayısını 16'ya çıkardı.

A+A-

Ligde zor günler geçiren Karadeniz Fırtınası, Orduspor'a patladı. Suskun yıldızı Burak'ın hat-trick yaptığı maçı rahat kazanan bordo mavililer, ilk yarının son maçını moralli bitirdi. 

Son galibiyetini 6 Kasım'da Kayserispor karşısında alan Karadeniz Fırtınası, maç öncesi lider Galatasaray'ın 16 puan gerisinde bulunuyordu. Hector Cuper ile anlaşan konuk takım ise 6 haftadar ligde puan alamıyordu. Trabzonspor'da sarı kart cezalısı Colman ve kırmızı kart cezalısı Aykut forma giymedi. Burnundan ameliyet olan Giray da takımdali yerini alamadı. 2 maçlık cezası biten Zokara ise 11'deki yerine geri döndü. Orduspor'da önemli eksiklikle göze çarptı. Sakatlıkları bulunan Numan, Selçuk, Dalmat ve Fatih kadroda yer almadı.

Trabzonspor galibiyet hasretini bitirmek için Avni Aker'deki maça etkili başlayan taraftı. Ancak konuk ekip 5 dakikalık baskıyı iyi kırdı ve oyunu dengeledi. 21. dakikada maçın ilk net pozisyonunda gol geldi. Adrian'ın soldan nefis derin pasıyla ceza alanına sarkan Halil sol çaprazdan kalecinin üstünden nefis aşırttı ve topu ağlara gönderdi. Bu sezon ligde 2. golünü kaydeden Halil, Burak dışında Süper Lig'de 2. gol atan ilk oyuncu oldu.

trabzonspor1i.jpg

BURAK SUSKUNLUĞUNU BOZDU
33. dakikada Trabzonspor penaltı kazandı. Burak Yılmaz, kendisine yapılan penaltıyı gole çevirdi ve ligde 6 maç sonra suskunluğunu bozdu. Ligde 14. golünü kaydeden Burak takımını iyi rahatlattı. 42. dakikada Burak Yılmaz, 6 hafta önceki performansından kesitler vermeye devam etti. Halil'den enfes bir ara pası alan Burak Yılmaz, düzgün bir vuruşla Fornezzi'yi avladı ve kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti. Ve ilk yarı 3-0 Trabzonspor'un üstünlüğüyle bitti.

İkinci oyunu istediği tempoda götüren bordo mavililer, 76. dakikada Burak ile bir gol daha buldu ve farkı 4'e çıkardı. 89. dakikada ise Hakan Özmert'in frikikten attığı gol ise skoru belirledi: 4-1

Böylece Trabzonspor 24 puana yükseldi ve ligin ilk yarısını 8. sırada tamamladı. Ligde 7 haftadır puan dahi alamayan ve son galibiyetini 2 ay önce alan Orduspor ise 17 puanda kaldı.

STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu
TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Mustafa, Glowacki, Cech, Halil, Serkan, Zokora, Alanzinho(Dk. 79 Sapara), Adrian(Dk. 68 Volkan), Burak(Dk. 84 Henrique)
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş
ORDUSPOR: Fornezzi, Garcia, Yalçın, Nickenig, Emre Özkan, Abdurrahman(Dk. 46 İbrahim), Gosso, Culio(Dk. 81 Hakan), Ali, Murat(Dk. 33Onur), Stancu
TEKNİK DİREKTÖR: Sebahattin Akbayrak
GOLLER: Dk. 22 Halil, Dk. 34 Burak, D. 42 Burak, Dk. 76 Burak, Dk. 89 Hakan Özmert
SARI KARTLAR: Dk. 33 Ali Çamdalı, Dk. 33 Halil, Dk. 37 Emre, Dk. 78 Gosso

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız