1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzon-Sivas maçı için 5 olasılık
Trabzon-Sivas maçı için 5 olasılık

Trabzon-Sivas maçı için 5 olasılık

Federasyon, sonucu dört gözle beklenen Sivas maçının tescili için bugün toplanıyor.

A+A-

Trabzonspor, karara odaklandı, 5 maçlık seyircisiz cezaya itirazı ise beklemeye aldı.

Bugün 27 Eylül 2007... Süper Lig’in birinci haftasında oynanan olaylı Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasının ardından tam 15 gün geçti ama neredeyse kamuoyunun gündeminden o maç hiç düşmedi.

Futbol Federasyonu yönetim kurulu toplantısı bugün gerçekleştirilecek ve Trabzonspor-Sivas maçının sonucuyla ilgili karar açıklanacak. Yönetim, 5 ihtimalden birini tercih edecek

Süper Lig'in ilk haftasında oynanan ve olaylar nedeniyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor- Sivasspor maçının sonucu ile ilgili karar, son dakikada bir erteleme olmadığı takdirde Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında verilecek.

Profesyonel Disiplin Kurulu, ev sahibi ekibe 5 maç seyircisiz oynama cezası, konuk takıma da ağır bir para cezası keserken, gözler bir başka karara çevrildi. Bitime saniyeler kala 1-0 Trabzon’un üstünlüğü ile sürerken tatil edilen karşılaşmanın tescili için de beklenen gün de geldi.

Noktayı koyacak

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün istanbul’da yapacağı toplantıyla gündemi sıkça meşgul eden olaylı maçın skorunu tescil edecek, konuya son noktayı koyacak.

Bu yöndeki en güçlü ihtimalin maçın 3-0 Sivasspor lehine onaylanması olduğu öğrenilirken, bu sürecin ardından Trabzonspor camiasının göstereceği tepki de merakla bekleniyor. Bordo-Mavili yönetim, daha önce skorun Sivasspor’a tescili halinde federasyondan desteğini çekeceğini duyurmuştu.

Tekrar beklentisi
Trabzonspor cephesindeki en iyimser görüşün ise, karşılaşmanın tekrarı olduğu bildirildi. Bu arada Karadeniz ekibinin yönetiminin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun verdiği 5 maçlık ceza için Tahkim Kurulu’na yapacağı başvuruyu beklemeye aldı.

Görüntü, fotoğraf ve medya dökümanlarından oluşan çok kapsamlı bir savunmanın, federasyonun skor tescil kararından sonra sunulacağı vurgulandı. Trabzonspor, itirazın neticesinde 5 maçlık cezanın 3’e indirilmesini bekliyor.

Trabzon-Sivas maçı için 5 olasılık

Geçen hafta Cuma yapılması kararlaştırılan ancak başkan Haluk Ulusoy tarafından iptal edilen yönetim kurulu toplantısında olaylı maçın dosyası tartışılacak. Hakem, gözlemci ve temsilci raporlarının yanı sıra Merkez Hakem Kurulu tarafından verilecek görüş ile Hukuk Kurulu'nun önerisini değerlendirecek olan federasyon beş olasılıktan birini kabul edip kamuoyuna açıklayacak.

Edinilen bilgiye göre en yüksek olasılık Trabzonspor'un 3-0 mağlup ilan edilmesi olacak. Yetkililer ikinci ihtimalin maçın tekrarı, üçüncüsünün kaldığı yerden devamı, dördüncüsünün her iki takımın da hükmen yenik ilan edilmesi, beşincisinin ise maç sonucunun 1-0 Trabzonspor lehine kabul edilmesi olabileceğini ifade etti.

Merkez Hakem Kurulu, Demirlek'i tatil gerekçelerinde haklı bulursa maç Sivasspor'un hükmen galibiyetiyle tescil edilecek. Aksi taktire Demirlek'in uzun süre dinlendirileceği ve yıl sonunda FIFA listesinden çıkarılacağı kaydedildi.

Toplantıda maçın sonucuyla ilgili tartışma yaşanması ve derin görüş ayrılığı oluşması durumunda Ulusoy'un kararı Malta ile oynanacak milli maç sonrasına bırakabileceği de ileri sürüldü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız