1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. TRABZON TEK ATTI ÜÇ ALDI
TRABZON TEK ATTI ÜÇ ALDI

TRABZON TEK ATTI ÜÇ ALDI

Trabzonspor, evinde ağırladığı Erdoğan Arıca'nın takımı Hacettepe'yi 1-0 yenerek liderliğini devam ettirdi.

A+A-

Turkcell Süper Ligi'nin 10. haftasında sahasında Hacettepespor'u konuk eden Trabzonspor karşılaşmayı 1-0 kazandı.







STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu xx, Alpaslan Dedeş xx, Özgür Çetiner xx
TRABZONSPOR: Sylva xx, Serkan Balcı xx, Giray xx, Song xx, Cale xx (Egemen dk. 84 ?), Hüseyin xx, Selçuk xx, Colman xxx, Isaac xx, Yattara xx (Tayfun dk. 60 xx), Gökhan xx (Umut dk. 71 x)
YEDEKLER: Onur, Ceyhun, Ergin, Adnan
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
HACETTEPESPOR: Ulaş xx, Orhan xx, Admir Teli xx, Amir Azmi xx, Murat xx, Serkan Atak xx (Olcay dk. 73 x), Tozo xx, Kadir xx (Sukaj dk. 85 ?), Lika x (Zoko dk. 68 x), Sandro xx, İbrahim xx
YEDEKLER: Ercüment, Yasin, Cevher, Ufuk,
TEKNİK DİREKTÖR: Erdoğan Arıca
GOL: Colman (dk. 41) (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Tozo, Amir Azmi (Hacettepespor), Selçuk İnan, Serkan (Trabzonspor)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
6. dakikada Serkan'ın sağ kanattan ceza sahasına ortasında kale önünde uygun pozisyonda Isaac'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
10. dakikada sağ kanattan Yattara'nın ceza sahasına ortasında kaleci Ulaş'ın sektirdiği topa ceza sahasında Cale gelişine vurdu, ancak top savunma oyuncularından döndü.
20. dakikada rakiplerinden sıyrılarak sol çaprazdan ceza sahasına giren İbrahim'in sert şutunda top kaleci Sylva'dan döndü. Kaleciden dönen topu tamamlamak isteyen Lika'dan önce defansta Giray, araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

32. dakikada Serkan Atak'ın sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında Sandro'nun gelişine vuruşunda top farklı bir şekilde üstten auta çıktı.
33. dakikada Gökhan'ın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Ulaş, son anda topu kornere çeldi.
36. dakikada Colman'ın sert şutunda top defanstan döndü. Topu önünde bulan Gökhan'ın vuruşunda kaleci Ulaş, iki hamlede topu kontrol etti.
37. dakikada Yattara'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda Song'un kafa vuruşunu Isaac tamamlamak istedi. Ancak kale cizgisi üzerinde Murat Kalkan topu uzaklaştırdı.

40. dakikada Sandro'nun pasıyla ceza sahasına giren İbrahim'in sağ çaprazdan sert vuruşunda top farklı bir şekilde üstten auta gitti.
41. dakikada Colman'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top köşeden ağlarla buluştu. 1-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
56. dakikada Sandro'nun sol taraftan kullandığı korner atışında Orhan Şam'ın kafa vuruşu üsten auta çıktı.
62. dakikada kaleci Ulaş'ın öne çıktığını gören Serkan Balcı boş kaleye topu göndermek istedi. Son anda Ulaş topu kornere çeldi.
69. dakikada Zoko'nun ceza sahası dışı sol çaprazından gönderdiği sert şutu kaleci Tony Sylva kale direği dibinde kontrol etti.
72. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahası dışında kullandığı serbest vuruşu kaleci Ulaş parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
78. dakikada Selçuk İnan sağ taraftan ortasında Umut'tan seken top, Colman'ın önüne düştü. Ceza sahası içindeki bu oyuncu topa istediği gibi vuramayınca kaleci Ulaş'tan seken topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.
90. dakikada Sukaj, kaleci Tony Sylva'yı geçti. Açısını kaybedince kaleye paralel gönderdiği topa İbrahim Şahin vurdu. Song, kaleye giden topu kale çizgisinden kornere çeldi.

MAÇ SONU:
Trabzonspor Turkcell Süper Ligi'nin 10. haftasında evinde ağırladığı Hacettepespor'u zorlu bir 90 dakikanın ardından tek golle mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener maçın ardından yaptığı açıklamada, alınan 3 puanın iyi ancak sahaya yansıtılan oyunun iyi olmadığını söyledi. Ligde bütün takımların birbirini yenecek güçte olduklarını belirten Şener, önemli olanın 3 puan alarak liderliği devam ettirmek olduğunu ve bunu da başardıklarını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ise "Oyunla ilgili kafamda soru işaretleri var. Hacettepe daha çok pozisyona girdi. Trabzonspor daha çok çalışmalı. Umarım kısa zamanda gerekli tedbirler alınır" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal lider çıktıkları bir maçın sonunda liderliği sürdürdükleri için mutlu olduklarını söyledi. İstenilen oyunu sahaya yansıtamadıklarını kaydeden Yanal, "Maçta sadece gol güzeldi. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Ancak bu bizim için bir deneyim olacaktır. Trabzonspor iyi bir takım. Uzun süreli istenilen neticeleri alabilmek için dayanıklı ve sabırlı olmalıyız. Aceleci davranarak oyuncularımızı yıpratıcı eylemlerden kaçınmalıyız" dedi.

Yattara'nın beklenilen performansı hala yansıtamadığını dile getiren Yanal, "Yattara'nın devreye girmesini bekliyoruz ama o daha tam anlamıyla bunu yapamadı" diye konuştu.

Yapılan eleştirilerin de bazen abartıldığını savunan Yanal, en çok puan toplayan takımın bu kadar eleştirilmemesi gerektiğini ifade etti.
Şampiyonluk için çok iddialı konuşulmasını doğru bulmadığını da belirten Ersun Yanal, beklentileri yükselterek sonradan hayal kırıklığına uğramaktan kaçınılması gerektiğini ancak Trabzonspor'un sonuna kadar bu yarışın içinde olacağını söyledi.

Fortis Türkiye Kupası'nda oynayacakları Beşiktaş maçının havasının çok farklı olacağını dile getiren Yanal, Trabszonspor'un bu maçta çok daha farklı bir oyun oynayacağını kaydetti.

Hacettepespor Teknik Direktörü Erdoğan Arıca ise "Kötü bir sonuç aldığımız için son derece üzgünüm. İki takım oyuncuları da iyi mücadele etti. Birkaç pozisyon vardı Trabzonspor birini değerlendirdi ve kazandı" diye konuştu.

Bordo-mavili takımın tek golünü kaydeden Colman "İlk yarıda iyi oynadık. İkinci yarıda geri çekildik ancak 3 puanı aldığımız için mutluyuz" dedi.

Serkan Balcı ise iki takımın da çok iyi mücadele ettiğini belirterek sona doğru zorlanmalarına rağmen maçı kazanmasını bildiklerini ifade etti.

Hacettepespor'dan İbrahim Şahin, iyi oynadıklarını ancak bunu sonuca yansıtamadıklarını belirtirken Orhan Şam ise Trabzonspor'un sonuca gidecek oyunculara sahip olduğunu ve böyle bir takım karşısında girilen pozisyonların değerlendirilememesi sonunda maçı kaybettiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum