1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon Valisi bile öfkelendi!
Trabzon Valisi bile öfkelendi!

Trabzon Valisi bile öfkelendi!

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, düzenlediği basın toplantısında ilginç bir çıkış yaparak, "Kenti hedef alanlara söylediklerini aynen iade ederiz" dedi.

A+A-

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir:
"- Medyada gösterildiği gibi Trabzon’da ciddi bir asayiş sorunu yoktur"
"- Hrant Dink cinayeti bahane edilerek Trabzon ve Trabzonlular’a yüklenilmesini doğru bulmuyoruz"
"- Trabzon, asayiş olayları bakımında normal iller arasında yer almaktadır"
"- Trabzon ve Trabzonlular aleyhinde söylenenleri aynen sahiplerine iade ediyoruz
!"
Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından bütün gözlerin bir anda Trabzon'a çevrildiğini belirterek, bu olayın bahane edilerek Trabzon'a ve Trabzonlular'a yüklenilmesinin doğru olmadığını söyledi.
Vali Hüseyin Yavuzdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Öz ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Tülek ile birlikte kentte 2005 ve 2006 yıllarında meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili Valilik Toplantı Salonu'nda bir değerlendirme toplantısı yaptı. Trabzon'da polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde 2005 ve 2006 yılları değerlendirildiğinde kentin asayiş açısından normal bir il olduğunun açık bir şekilde görüleceğini kaydeden Vali Yavuzdemir, asayiş olaylarında azalış yaşanırken, uyuşturucu ile ilgili olaylarda artış yaşandığını dile getirdi. Bu olayın üzerinde ciddiyetle durulduğunu belirten Vali Yavuzdemir, 2007 yılının uyuşturucu ile mücadele yılı ilan edildiğini ifade etti. Ailelere de seslenen Vali Yavuzdemir, "Sadece polisiye tedbirlerle olayların önüne geçilmesi olmaz. Trabzon'da 250 adet internet kafe bulunuyor. Ailelerin, çocuğun okul dışındaki zamanını nerede geçirdiğine bakması lazım. Oyun salonlarının köşelerinde yetişen parçalanmış ailelerin çocukları bu olayda da görüldüğü gibi bu tür olaylarda kullanılabiliyor" dedi.
Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından bütün gözlerin bir anda Trabzon'a çevrildiğini kaydeden Vali Yavuzdemir, bu olayın bahane edilerek Trabzon'a ve Trabzonlular'a yüklenilmesinin de doğru olmadığını söyledi. Olayın adalete intikal ettiğini ve bütün yönleriyle araştırıldığını hatırlatan Vali Yavuzdemir, yapılacak soruşturma sonrasında cinayetin bütün ayrıntılarıyla birlikte ortaya çıkacağını dile getirdi.
Toplantının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali Yavuzdemir, Trabzon'un asayiş olayları bakımından normal olan iller arasında yer aldığını tekrarlayarak, benzer illerle karşılaştırıldığında bu durumun görüleceğini söyledi. Vali Yavuzdemir, 'Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Yasin Hayal'in daha önce işlemiş olduğu bir suçla ilgili cezaevinden çıktıktan sonra neden takip edilmediği' ile ilgili soru üzerine, "Polisin takip yapabilmesi için yargı izni olması gerekir. Hukuk devletinde yaşıyoruz. Bir insanın peşinde istihbarat elemanının dolaşması onu rahatsız eder. Takibi gerektirecek hukuki delilerin ortaya konması lazım. Yoksa mahkemeden bu yönde gerekli izni de alamazsınız" diye cevap verdi.
Cinayetin arkasında bir örgüt olup olmadığıyla ilgili soruya Vali Yavuzdemir, adalete intikal etmiş bu konuyla ilgili konuşmanın doğru olmadığını ve her şeyin yapılacak soruşturma sonrası ortaya çıkacağını söyledi. Cinayetin ardından 'Trabzon'da çok Ogün Samast'lar var' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Vali Yavuzdemir, bu sözüyle parçalanmış ailelerin çocuklarının her birinin bir problem olduğunu anlatmak istediğini belirterek, bu tür çocukların ülkenin her yerinde bulunduğunu ve bu durumun sadece Trabzon'un sorunu olmadığını kaydetti.
Trabzon'da medyada gösterildiği gibi bir asayiş sorunu bulunmadığının altını çizen Vali Hüseyin Yavuzdemir, "Tam aksine biz çetelere karşı gerekli operasyonları yaptık. Polis ve jandarma gayet güzel çalışmaktadır ve şu anda Trabzon'da kamu düzenini sarsacak, olumsuz etkileyecek önemli bir asayiş olayı bulunmamaktadır" diye konuştu.
Konuşmasının sonunda 'Trabzon'a ordu müdahale etsin' diyenleri sert bir dille kınayan Vali Yavuzdemir, "Bu insanlar sorulduğu zaman 'aydınım' derler. Ama Trabzon için önerdikleri reçeteye bakın yöntem olarak demokratik mi, anti-demokratik mi? Trabzon'a haksızlık yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Trabzon ve Trabzonlular aleyhinde söylenenleri aynen sahiplerine iade ediyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız