1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'a dev özel hastane
Trabzon'a dev özel hastane

Trabzon'a dev özel hastane

Trabzon’un en önemli sağlık merkezlerinde biri olacak olan Özel İmperial Hastanesi 20 Temmuz Cuma günü Başbakan Erdoğan tarafından açılacak

A+A-

Trabzon’un en önemli sağlık merkezlerinde biri olacak olan Özel İmperial Hastanesi 20 Temmuz Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle resmen hizmete açılacak.
Konuyla ilgili olarak beraberinde Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Mollahüseyinoğlu ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gaye Bal ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Hastane Başhekimi Dr. İrfan Coşkun, hedeflerinin kısa vadede Trabzon ve çevresinde, orta vadede Karadeniz Bölgesi’nde, uzun vadede ise Ortadoğu ve Kafkas Cumhuriyetleri’nden oluşan geniş bir coğrafyada kaliteli bir marka olmak olduğunu söyledi.

Hastanelerinin, Trabzon'da yapılan en büyük yatırımlardan birisi olduğunu belirten Başhekim İrfan Coşkun, "Özel İmperial Hastanesi 6 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu, bölgemizin en büyük, ülkemizin ise önemli özel sağlık kuruluşlarından biridir. Hastanemiz son yıllarda Trabzon'da yapılan en büyük yatırımlardan birisidir. Özel İmperial Hastanesi, Trabzon'un teşvik kapsamına alınmasından sonra il sınırları içerisinde 20 milyon YTL’ye yaklaşan maliyeti ve 250 kişiyi bulan personeliyle, teşvikin özellikle istihdam olarak en önemli meyvesi olmuştur” dedi.
Trabzon’un tarihi ve coğrafi konumu itibari ile bölgenin merkezi durumunda olduğunu, bu merkezi konumun sağlık sektörü için de geçerli olduğunu kaydeden Dr. Coşkun “Son yıllarda sağlık alanındaki reform niteliğindeki değişim ve yapılanmalar, ülke genelinde önemli ölçüde sağlık kuruluşu yatırımı hamlesini başlatmıştır. Ancak ülke geneline kıyaslandığında Trabzon, bu özel sağlık kuruluşları atağında geri kalmış bir durumdadır. Özel İmperial Hastanesi, Trabzon'da yaşayan Trabzon insanının özverisi, hizmet aşkı, gayretli ve Trabzon'a yatırım yapma isteğinin büyük bir örneğidir ve başka yatırımları da teşvik edici bir niteliktedir. Trabzon'daki en önemli sıkıntılardan birisi de yatırım yapacak alanların kısıtlı olmasıdır. Bu kadar kısıtlı bir ortamda, şehrin merkezinde ve çok kolay ulaşılabilir bir konumdaki böyle bir yerin hastane olarak Trabzon'a kazandırılması bölge insanı için büyük bir şanstır” diye konuştu.

HASTANENİN İSMİ İMPARATORLUKTAN GELİYOR
Dr. İrfan Coşkun, hastanenin ismi ile ilgili olarak ise “Hastanemizin bulunduğu mevki bölge insanı tarafından eskiden beri 'emperyal' olarak bilinmekte olduğundan ve ileriye dönük hedeflerimizden birisi de uluslararası bir marka olmak olduğu için, aslen 'çok büyük, imparator, güç sahibi, imparatorluğa yakışır ' gibi kelime anlamları olan ‘İmperial’ kelimesini isim olarak seçtik" şeklinde konuştu.
Başhekim İrfan Coşkun, rekabetin yanı sıra gerektiğinde işbirliği yapacak bir anlayışla yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi:
"Mevcut haliyle Trabzon merkezinde yaklaşık 2 bin 500 yatak kapasiteli 6 hastane bulunmaktadır. Özel İmperial Hastanesi genelde ülkede, özelde de Trabzon'daki hastaneler arasında donanımı ve hizmet kalitesiyle ‘İmperial’ olmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda en büyük hedefimiz, kısa vadede Trabzon ve çevresinde, orta vadede Karadeniz Bölgesi’nde, uzun vadede ise Ortadoğu ve Kafkas Cumhuriyetleri’nden oluşan geniş bir coğrafyada kaliteli bir marka olmaktır. İyi hizmet verebilmek için kaliteli ve deneyimli hizmet vericiler gibi iyi bir hastane donanımına da sahip olmak gerekir. Bu nedenle hastanemizde uluslararası alanda kalitesini kanıtlamış son model donanımlar kullanılmıştır. Özel İmperial Hastanesi, mevcut özel ve resmi sağlık kuruluşlarıyla ilkeli, saygılı ve dürüst bir rakabetin yanı sıra gerektiğinde işbirliği yapacak bir anlayışa sahiptir. Bu anlayışla yola çıkan hastanemizin deneyimli ve güleryüzlü çalışanları ve üst düzey donanımıyla bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."
Öte yandan hastanenin açılışının 20 Temmuz Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle hizmete açılacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum