1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'a İngiliz bakışı!
Trabzon'a İngiliz bakışı!

Trabzon'a İngiliz bakışı!

İngilizler'in ünlü Financial Times Gazetesi Trabzon'da yaşananları manşet yaptığı haberinde olayları çok farklı açılardan ele alan bir yorum yaptı!

A+A-

Trabzon haber ekibi
DÜNYA gündemini derinden sarsan suikast olaylarının Trabzon kaynaklı yaşanması nedeniyle İngiliz Financial Times Gazetesi bölgeyi araştırması için özel bir komite oluşturdu. Ekip, çalışmasını tamamlayarak dün ‘Neden Trabzon’ adlı bir dosya yayınladı.
İktisadi yoksunluk
TİMES’a göre Türk milliyetçiliğinin son dönemlerde yoğunluk göstermesinin cinayet olayları ile hiçbir ilgi ve bağı bulunmuyor. Suikastlerin nedenlerini daha ziyade yatırım adaletsizliği, sosyal mutsuzluk, sportif şoklar ve ekonomik yoksunluk oluşturuyor.
 
Siyasi adaletsizlik
İNGİLİZ uzmanlar Financial Times’ta Trabzon’u şöyle anlatıyor: “Türkiye’nin güçlü yörelerinde ne kadar milliyetçilik varsa Trabzon’da aynı ölçüde milliyetçilik akımı var. Ankara, Konya ve Kayseri gibi bölgeler son yıllarda birbirinden büyük yatırımlar çekti. Trabzon yerinde saydı.
Trabzonspor etkeni
İŞSİZLİK ve siyasi adaletsizlik de bunlara eklenince şehirde karamsarlık ortaya çıktı. Şehrin moral dinamiği durumundaki Trabzonspor’un başarısız sonuçlar alması, tarımsal ürünlerin değer yitirmesi, limanın eski hareketliliğini kaybetmesi de bu suikastların gizli tetikleyicileri oldu. (Hakan DEĞİRMENCİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız