1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'a renk katan şenlik
Trabzon'a renk katan şenlik

Trabzon'a renk katan şenlik

17. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, geleneksel yayla göçünün canlandırıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

A+A-

Ersen KÜÇÜK - Akçaabat ilçesinde bu yıl 17.'si düzenlenen geleneksel Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, bu akşam yapılan ve köyden yaylaya göçün canlandırıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Selami Yardım İlköğretim Okulu'nun önünden başlayan kortej yürüyüşüne Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen at üzerinde katılırken, çok sayıda vatandaş da yürüyüşü ilgiyle izledi.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur'un da katıldığı yürüyüş Belediye Parkı'nda son buldu. Belediye Parkı'nda toplanan vatandaşlar daha sonra büyük bir horon halkası oluşturarak kemençe eşliğinde uzun süre horon oynadılar. Festivale ayrıca Bulgaristan, Azerbaycan, Kosova ve Gürcistan halk dansları toplulukları ile yurt içinden Gaziantep, Manisa, İstanbul, İzmit, Ankara ve Rize halk oyunları grupları da katıldı. 16 Temmuz'da sona erecek festival kapsamında çeşitli konserlerin yanı sıra voleybol turnuvası, resim yarışması, fotoğraf sergisi, balık tutma yarışması gibi çeşitli aktivite ve yarışmalar düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız