1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzon'da ayaklandırma planı!
Trabzon'da ayaklandırma planı!

Trabzon'da ayaklandırma planı!

Şike operasyonunda Başbakan Erdoğan'a kızan bazı Trabzonspor yöneticileri, CHP ve MHP'lileri galeyena getirmek istemiş!

A+A-

Bazı Trabzonsporlu yöneticilerin, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve futbolcu Alex ile 19 Nisan 2011'de yaptığı görüşmenin ardından Başbakan'ı siyaseten zor durumda bırakmak için Trabzon halkını galeyana getirme planları yaptığı ortaya çıktı.

GALEYANA GETİR

Futbolda şike operasyonu çerçevesinde ortaya çıkan telefon kayıtları, Trabzon halkının ve Trabzonspor taraftarının Başbakan'a karşı tahrik edilmesi için gayret sarf edildiğini ortaya koydu.

37945

23 Nisan 2011 günü gerçekleşen bir görüşmede Trabzonspor'un Basın Danışmanı Altuğ Atalay ile Nevzat Şakar arasında şu diyalog geçiyor:

Altuğ Atalay: Sadri beyle konuştum. Diplomasi yöntemiyle halkı galeyana getirecek bir şeyler yapalım diyor.

Nevzat Şakar: Tamam galeyana getir o zaman. (Sadri Şener Emniyet ifadesinde Altuğ isimli kişiye böyle bir talimat vermediğini söyledi)

"TAHRİK EDER MİSİN"

Trabzonsporlu yöneticilerin, Trabzon'da CHP ve MHP teşkilatlarını da kullanarak halkı tahrik etme planları yaptıkları da tespit edildi. Yine 23 Nisan 2011 tarihinde Nevzat Şakar ile CHP Trabzon eski İl Başkanı Cafer Hazaroğlu arasında gerçekleşen görüşmede siyasi partilerin Başbakan Erdoğan'a yönelik tahrik organizasyonuna katılması konuşuluyor.

Saat 12.43'de gerçekleşen görüşmenin ayrıntıları şöyle:

Nevzat Şakar: Bizim dışımızda Tevfik'i mevfiki tahrik edebilir misin?

Cafer Hazaroğlu: Tahrik ederim.

Nevzat Şakar: Ara Fatih başkanı da şeyi de. Bizim haberimiz yok, sen tahrik et.

Cafer Hazaroğlu: Yavuz'u çağıracağım, görüşeceğim. Koray'la da MHP'ye başka türlü girerim.

23 Nisan 2011'de gerçekleşen başka bir görüşmede ise Trabzonspor yöneticisi Temel Kazancıoğlu, Başbakan'ı hedef alan konuşmalar yapıyor. Yavuz Karan isimli kişi adına kayıtlı telefondan konuşan kimliği bilinmeyen kişi ile Kazancıoğlu arasında şu diyalog yaşanıyor:

Temel Kazancıoğlu: Başbakan'ın şeyiyle ilgili (Fenerbahçe ziyaretini kast ediyor) bir taraftar şeyine dönüştürmek istiyorum. Bir tepki olsun Başbakan'a istiyorum.

X: Tamam yapalım abi.

Temel Kazancıoğlu: Nasıl ki Başbakan işaret veriyor, hakem işte teftiş kurulunda devlet memuru ee hükümete bağlı biri buradan şey ettiririz. Taraftar bilinçlendirilip harekete geçirilmesi lazım. MHP'nin de kullanılmasını istiyorum. Taraftar hareketi olacak sonra siz girersiniz.

X: Aynen öyle tamam abi.

Temel Kazancıoğlu: Taraftar bu şekilde gelip dalga dalga büyüyecek. Ön planda sen olma. Başbakan anlayacak ki yanlış yaptık. Seçim var mecburdur düzeltmeye. Fener'i şampiyon yapma hesaplarını yıkmamız lazım.

Nevzat Şakar ile CHP'li Volkan Canalioğlu arasında geçen 23 Nisan 2011 tarihli bir başka görüşmede ise Şakar, CHP'li Canalioğlu'na "Yüklenin Başbakan'a" diye talimat veriyor.

13.40'ta gerçekleşen görüşmenin ayrıntıları şöyle:

Nevzat Şakar: Başbakan'a yüklenelim taraftarı bilmem neyi tahrik edelim. Siz o işi yapın.

Volkan Canalioğlu: Artık bu kulüp zarar görüyor.

Nevzat Şakar: Yüklenin başbakana yüklenin.

İŞADAMLARINDAN PARA

Trabzonsporlu yöneticilerin, 22 Mayıs 2011'de oynanan Sivasspor- Fenerbahçe maçı ile ilgili de teşvik girişiminde bulunduğu, bu girişimin telefon kayıtlarına yansıdığı anlaşıldı. 19 Mayıs 2011'de Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ile Trabzonspor eski yöneticisi Zeki Mazlum arasında gerçekleşen görüşmede milyon dolarlar konuşuluyor.

Görüşmenin detayları şöyle:

Mecnun Odyakmaz: Benim de çok param var, bir milyon dolarım var götüreyim ha bu Sivas'a vereyim diye diyorlar.

Zeki Mazlum: Trabzonsporlu işadamları 5 milyon dolar verir.

Mecnun Odyakmaz: Bana topçuların öyle diyor.

Zeki Mazlum: Sen ne diyorsan öyledir.

Mecnun Odyakmaz: Ben şahit olmadım bana teklif edilmedi ama topçularına edilmiş abi, isim isteme benden dediler. Böyle bir şey oldu biz gönderdik dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum