1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'da böbrek nakli yapılacak
Trabzon'da böbrek nakli yapılacak

Trabzon'da böbrek nakli yapılacak

Trabzon KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimliği Organ Nakli Koordinatörlüğü'ne Böbrek Nakli Merkezi kurulması için ruhsat verildi.

A+A-

Sağlık Bakanlığı tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimliği Organ Nakli Koordinatörlüğü'ne Böbrek Nakli Merkezi kurulması için ruhsat verildi.

Trabzon Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Hakyemez'in makamında gerçekleşen törenle KTÜ Farabi Hastenesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü'ye Böbrek Nakli Merkezi Ruhsatı verildi.

Toplantıda Doç. Dr. Murat Topbaş ve Yrd. Doç. Dr. Serdar Türkyılmaz'da hazır bulundu.

Törende konuşan Başhekim Prof. Dr. Tevfik Özlü, KTÜ Farabi Hastanesi'nin 27 Aralık 2007 tarihinde Böbrek Nakli Merkezi kurmak için Sağlık Bakanlığı'na müracaat ettiğini hatırlattı.

Başvurularının 20 Haziran 2008'de toplanan Sağlık Bakanlığı Böbrek Nakli Bilim Kurulu tarafından kabul edildiğini, 11 Temmuz 2008'de Sağlık Bakanlığı'nca görevlendirilen 3 kişilik heyetin Farabi Hastanesi'nde gerekli incelemeleri yaptığını kaydeden Prof. Dr. Özlü “Hastanemiz hakkında olumlu görüş bildirilerek, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden alınan onay ile birlikte KTÜ Farabi Hastanesi'nde böbrek nakilleri yapılabilir hale geldi. Hastanemizde böyle bir merkezin açılması bölge halkı için çok önemli bir olay. KTÜ'de böyle bir merkezin açılmasının gururunu yaşıyoruz. Farabi Hastanesi olarak yöre halkımızın zor günlerinde her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyoruz. Devamlı olarak diyaliz tedavisi olan hastalarımız var. Bu hastalarımızın ihtiyaçlarını bundan sonra bölgeden gidermeye çalışacağız" dedi.

Trabzon Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Hakyemez ise Trabzon'un artık bir sağlık kenti olduğunu ifade ederek "Bunun için çok önemli adımlar atılıyor. Trabzon'dan artık organlar gitmeyecek. Organlar Trabzon'a gelecek. Bu Trabzon'da ilk olacak. KTÜ'ye bu anlamda çok teşekkür ediyorum. " dedi

Yrd. Doç Dr. Serdar Türkyılmaz ise 2009 yılı gelmeden 1-2 ay içerisinde gerekli hazırlıkları yaparak böbrek nakli gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız