1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'da bu rekor kırılmaz!
Trabzon'da bu rekor kırılmaz!

Trabzon'da bu rekor kırılmaz!

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur Trabzon'da Ak Parti'nin kırdığı rekoru bundan sonra kimsenin geçemeyeceğini iddia etti.

A+A-

TRABZON- AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur mazbatasını aldıktan sonra Karadeniz gazetesine konuştu. Trabzon’da seçim sonuçları en çok merak edilen ilçelerden olan Akçaabat ile bu dönem adayı olmayan Batı ilçelerinde yoğun bir çalışma temposu sergileyen Cumur, sonucun büyük başarı olduğunu ifade ederken, kendisi için kullanılan, "İçimizden Birisi" sloganının karşılığını almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Cumur, seçim öncesi ve seçim dönemi çalışmaları ile seçim sonuçlarına ilişkin soruları cevaplandırdı.

SAĞLAM ZEMİN ÜZERİNDE ÇALIŞTIK

Yoğun bir meclis gündeminden, seçim çalışmalarına nasıl bir atmosferde başladınız?

Yoğun bir tempodan çıktık. Meclis temposu epeyce yoğun ve stresliydi. Cumhurbaşkanlığı seçimi millet iradesine tecelli ettirilmeyen bir Meclis vardı. Siz meclise giriyorsunuz karşınızdaki muhalefet partileri girmiyor. Meclis’te Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir diyor ama millet adına yetki alanlar milletin yetkisini orada kullanmadı, bana göre sabote ettiler. O dönemde Türkiye’de gerçekten stresli bir dönem başladı. Türkiye’de ekonomi kötü gider diye bir hava esmeye başladı o hava bizi bayağı yordu. 4.5 yıllığın beklentisi ekonomiyi belli bir noktaya getirmekti. Hamdolsun sağlam zemin üzerine oturttuğumuz ekonomide bir sorun olmadı. Listeler açıklandıktan sonra herkes seçim bölgesine dağıldı. Haziran- Temmuz sıcağı çok etkili oldu çalışmalarda. Bu arada bölgede yapılamayanlar veya eksik bırakılanlara baktığınızda yöre halkının yüzde 80 oranında memnuniyeti olduğu görülüyordu. Siyasi kimlik taşıyanlar ve siyasi saplantı içinde olmayanların dışındaki vatandaşımız bizi hüsnü kabul ile karşıladı, bu bizim şevkimizi artırdı. İyi bir sonuç aldık. Bu sonuçta vatandaşımızın bize gösterdiği ilgi ve alaka çok önemliydi. Bazı Siyasi beklentileri olan insanların tansiyonu yükseltmeye çalıştığı içler oldu. Ancak sağduyulu vatandaşımızı bunu tasvip etmedi. 2002 3 Kasım’ından sonra gelen ekip Trabzon’a hizmet anlamında iyi şeyler yaptı, Başbakanımız ve genel Başkanımız Türkiye’ye iyi şeyler yaptı. Ben her zaman söylüyorum Trabzon insanı çok akıllıdır, çok kadirşinastır, çok vefalıdır, bu vefasını da bu seçim döneminde gösterdi. Bize oy verip vermeyen herkese teşekkür ediyoruz. Bu seçimi centilmenlik kuralları içinde geçiren partilere de teşekkür ediyoruz.

 

Halk bize Yola devam edin dedi

 

Seçim sürecinde Trabzon’da çok hareketli bir süreç yaşandı, partiniz çok yoğun eleştirilere de maruz kaldı, bu atmosferde nasıl yürüttünüz çalışmaları?

Biz milletvekili aday tanıtım toplantısında, hedefimizin 200 bin oy olduğunu söylemiştik. Rakip partilerin hepsi bunu yadırgamıştı. Oysa biz halkın içindeydik ve elini tuttuğumuz zaman biz o elektriği alıyorduk, bu elektriğin neticesidir 200 bin. Ancak bende 30 bin oy farkla yanıldım. Beklediğimizin biraz üstüne çıktı çıta. Bu Türkiye genelinde de aynı. Başbakanımıza Türk insanının büyük bir teveccühü var. Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde Başbakanımızın devam mı aday mı olması yönünde teşkilatlara soruldu, sivil toplum örgütlerine, bize soruldu. Biz hakkın Başbakanımızın olduğunu söyledik.

Başbakanımızın hakkını bir başkasının lehinde de kullanabilir diye. Başbakanımıza her gittiğimiz yerde? Yola Devam? dendi bu da bizim sloganımız oldu. Gittiği her yerde Başbakanlığa devam etmesi söylendi, 22 Temmuz’a kadar da slogan olarak bunu kullandık. Başbakanımızın bütün illerde müthiş bir sevgi yumağı ile karşılaşıyordu. Bunun karşılığını sandıkta gördük. Biz de çalışmalarımızın semeresini görecektik. Türkiye’yi ekonomik, siyasi, eğitim ve ulaşım anlamında, sosyal yardımlaşma anlamında Türkiye’yi alıp getirdiğimiz nokta belli. Bütün insanların duası vardı, bu dualar da bize dönmüştür.

Seçmen sandıklarında baş müşahit arkadaşlar 60?a kadar başka partinin olmadığını söyledi bize. Bu da bize ayrı bir şevk ve sorumluluk veriyor. Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için uğraştık. Biz 8–0 olmayacağını biliyorduk ama baraja takılan bir baraj olması halinde 7–1 çok rahat yapacaktık. Ama Trabzonlu AK Parti iktidara devam edecek, CHP’nin yanına da MHP’yi verdi, bize de yolunuza devam edin dedi. İnşallah Trabzon’a daha iyi hizmetler yapacağız.

 

Trabzonlu tarih yazdı

 

Diğer partilerin mitingleri ile kendi partinizin mitingini karşılaştırdığınızda nasıl bir sonuç elde ettiniz?

Miting, partilerin finalidir, MHP’nin mitingini değerlendirdiğinizde Kars’tan Ordu’ya kadar olan illerin araçlarını görmek mümkündü. Yani bölge mitingiydi, bizimkisi ise tamamen il mitingiydi. Başbakanımız aynı gün Trabzon ve Rize’de konuştu. Bir günde iki miting yapıyor. MHP’ninki bölge mitingi olduğu için onu dikkate almadık. CHP’ninki de Demokrat Parti’ninki de bölge mitingiydi. Miting alanına baktığınız zaman bizimkinin üçte biri kadar alan kullandı, biz alanın tamamını kullandık. Ben iddia ediyorum, yaptığımız miting şu ana kadar yapılan en büyük miting oldu. 3 Kasım’daki mitingimiz de büyüktü ancak onun da yüzde 35’i oranında daha fazla insan vardı. Ben halkımıza teşekkür ediyorum. Bizim mitingde kalabalık da çoktu, heyecan da çoktu, performansımızın çok üst düzeye çıktığı anlar oldu, onu biz orada gözlemledik. Mitinge gelen insanlarımız burada aldıklarını köylerindeki insanlara anlattılar ve kararsızlar oylar o mitingde döndü, %7-8 oranındaki kararsız oyların büyük kısmının mitingden sonra bize geldiğini tahmin ediyorum. %56.5 oy aldık Trabzon'da, bundan sonra belki de kırılamayacak bir rekor bu.

 

Her zaman halkın içinden biri olduk

 

Akçaabat Trabzon’un en büyük ilçelerinden birisi ve buradan çıkacak sonuç en çok merak edilen ilçeler arasında geliyordu, siz sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz Batı bölgesinde çalıştık. Akçaabat, Düzköy, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Tonya, Beşikdüzü ve Şalpazarı. Bunun yanında benim doğduğum Mahalle Erdoğdu ve Bahçecik Mahalleleri. Kisarna, Aktoprak, Kireçhane, Ayasfoya gibi yerlerde yoğun çalışmalar yaptık. Akçaabat’ta yaptığımız hizmetlerini karşılığını gerçekten gördük. Akçaabat’ta %61 seviyesinde bir oy aldık. Akçaabat’ta en fazla oyu 1987 yılında 17-18 bin oyla Anavatan Partisi almıştı, 3 Kasım’da biz 27 bin almıştık, şimdi 37715, bu rekora doğru gidiyor, bu bizi bir yanda sevindiriyor, bir yanda da sorumluluğumuzun daha fazla olduğunu gösteriyor. Akçaabat gerçekten siyasi partilerin çok yoğun ilgi gösterdiği bir ilçe. Karşımızda hemen hemen her partinin adayı vardı.

Ama tabi 2002?de bizim için Akçaabat’ta, ?İçimizden Biri? Şeklinde bir slogan vardı, biz onu gerçekleştirdik gerçekten. Akçaabat’ta içimizden biri söylemini hiçbir zaman geri plana itmedik, parti ayrımı yapmadan Akçaabat’taki ve Trabzon’daki arkadaşlar olarak mücadele verdik, bunun sonucunu da sandıkta gördük. Gerçekten yorucu bir dönem geçirdik. Sinirlerin gergin olduğu günler de geçirdik. Bu kampanya sürecinde kırdığım arkadaşlar varsa da özür diliyoruz.

 

Adımlarımız daha da hızlanacak

 

Önümüzdeki dönem uyumlu bir meclis olacak mı?

Trabzon milletvekilleri olarak uyumlu bir yapıdaydık. Aydın Hocamız ayrıldı, Safiye hanım geldi, benim üç kız kardeşimin yanına bir tane daha eklendi. Safiye Hanım Trabzon’daki bayanları temsilen geliyor, AK Parti’den olması bizi ayrıca sevindiriyor. Biz takım olarak çalıştık. Ben üç-dört ay önce söylemiştim, Trabzon’a 15-20 yıl sonra bir kuşak gelecek bu milletvekili profilini her zaman saygı ve minnetle anacak, çünkü Trabzon’un en önemli meselelerini hep beraber parmak basıp beraber çözdük. Bundan sonra da aynı şeyleri yapacağız. Trabzon’un bekleyen sorunları var, onları çözmek de yine bize düşüyor. Seçim bittikten sonra Her şey Trabzon için ve Türkiye için anlayışıyla hareket edip sorunlara kısa orta ve uzun vadede çözüm önerileri getirmek. Burada sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşüyor. Bu dönem hep beraber Trabzon’un sorunlarını çözme yönünde hızlı hızlı adımlar atacağız. (Karadeniz Gazetesi)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız