1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'da Glock silah operasyonu
Trabzon'da Glock silah operasyonu

Trabzon'da Glock silah operasyonu

Trabzon’da hayalet silah olarak bilinen iki Glock marka silah ele geçirildi, Emniyet yeni bir suikast şüphesiyle detaylı araştırma başlattı.

A+A-

İSTANBUL’DAN GELDİ
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi tarafından yapılan bir çalışma sonucu İstanbul ilinden Trabzon’a gönderilen ve Glock marka tabir edilen iki silah ele geçirildi. Polis önceki gün İstanbul’dan kalkan bir otobüse verilen kolinin içerisinde tabanca olduğu istihbaratını aldı. Trabzon otogarında tedbir alarak aracın gelmesi beklendi. Gelen araçtaki koliyi alan Ruşen U. ve Muammer K. emniyet ekipleri tarafından yakalandılar. Emniyet müdürlüğüne götürülen kolinin içerisinde 2 adet Glock marka 9 mm çapında silah, şarjörleri ile birlikte ele geçirildi.

GENİŞ SORUŞTURMA
Gelen koliden halk arasında hayalet silah olarak tabir edilen ve genellikle suikastlerde kullanılan tabancaların çıkması Trabzon Emniyet Müdürlüğünü harekete geçirdi. Bu nedenle yakalanan kişilerin ifadeleri kaçakçılık şubesi elemanlarının yanı sıra Terörle mücadele şube ekipleri tarafından da ayrıntılı bir şekilde alındı. Yapılan sorgulama sonucunda silahların Trabzon’un Çömlekçi mahallesinde otel işletmeciliği yapan İzzet S. adlı kişiye satıldığını söylediler. Bunun üzerine emniyet ekipleri. Adı gecen İzzet S’yi de göz altına aldı. İzzet S’nin. emniyette susma hakkını kullandığını belirterek ifade vermekten kaçındığı bildirildi.
Bu bir suikat silahı
Yaklaşık bir yıl önce O.A isimli çocuk, yine Çömlekci semtinde kafe işletmeciliği yapan abisi Alpaslan A.’nın Glock marka silahı ile İtalyan kilisesi papazı Andrea Santaro’yu öldürmüştü. Ayni şekilde, Ankara’da yapılan Danıştay saldırısında da katil zanlısı yine Glock marka tabanca kullanmıştı. (Hakan DEĞİRMENCİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız