1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzon'da gol sesi yok!
Trabzon'da gol sesi yok!

Trabzon'da gol sesi yok!

Trabzonspor evinde ligin güçlü takımlarından Ankaragücü'ne takıldı. Seyircisiz oynanan maç başladığı gibi golsüz eşitlikle bitti.

A+A-

Trabzonspor zirve yarışında mutlak kazanmak istediği Ankaragücü karşısında 2 puan bıraktı. 5 maçlık cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maç temposuz geçti. Karşılıklı ataklarda taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.     

TRABZON : 0-0 : ANKARAGÜCÜ 

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Yunus Yıldırım, Alpaslan Dedeş, Muhittin Gürses
    
Trabzonspor: Tolga Zengin, Erdinç, Celaleddin, Tolga Seyhan, Hüseyin,
Gökdeniz, Serkan, Ayman, Mustafa, Ceyhun, Umut
    
Ankaragücü: Serkan, Emre, Elyasa, Ahmet Dursun, Da Silva, Alper, Krita, Murat, İlkem, Cem, Yasin

 

 MAÇ BAŞLADI

Mücadele Ankaragücülü futbolcular başladı. İki ekibe de başarılar..

2. dakika. Karşılaşmanın ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor. Avni Aker'deki maç Trabzon'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanıyor.

5. dakika. Trabzon atağında sağ kanattan Ceyhun savunmanın arkasına derinlemesine bir pas çıkarttı. Gökdeniz bu topa yetişemedi. Mücadelenin ilk anlarında tempo düşük. 0-0 eşitlik sürüyor.

9. dakika. Ankaragücü sol kanattan Murat ile etkili geldi. Üst üste şık çalımlar atarak sıfıra inen Ankaragücülü futbolcu kale sahasına ortasını yaptı. Trabzon savunmasının uzaklaştıramadığı top Ahmet Dursun'un başını sıyırıp ters taraftan kornere çıktı. Trabzon adına şanslı bir an geride kaldı.

13. dakika. Ankaragücü atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Elyasa'nın uzun pası Trabzon ceza sahasının önüne indi. Kaleci Tolga, Bebbe'nin önündeki topa ilk anda vuramadı. Bebbe, seken topu önüne alamayınca Tolga ikinci pozisyonda tehlikeyi uzaklaştırdı.

15. dakika. Elyasa sağ kanattan topla hareketlendi. Çizgi üzerinde Ankaragücülü futbolcu faul ile durduruldu. Serbest atışı Murat kullandı. Ön direğe inen topu Tolga Seyhan kafa ile karşıladı. 18'in dışında topu Alper kontrol edip şutunu attı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

20. dakika. Trabzonspor sağ kanattan kazandığı serbest atışı Ceyhun ile kullandı. Ceza sahasının çarprazından ortalanan topa kale sahasında Mustafa Keçeli hareketlenip vurdu. Kaleci Serkan'ın bakışları arasında top yan direği sıyırıp auta çıktı. Trabzon adına maçtaki en etkili pozisyon bu anda yaşandı.

22. dakika. Karşılaşmada her iki ekipte açık bir futbolu tercih ediyor. Boş tribünler önnünde oynanan maçta Ankaragücü ilk bölümlerde Trabzon kalesinde daha etkili göründü. 0-0'lık eşitlik devam ediyor.

28. dakika. Karşılaşma orta mücadelesi şeklinde sürüyor. İki ekipte orta sahada birbirine üstünlük kurma çabasında. Savunmaların arkasına atılan uzan paslarda isabetli olmayınca mücadele düğünlenip kalmış durumda.

 29. dakika. Ankaragücü atağında Bebbe'yi indiren Erdinç maçtaki ilk sarı kartı gören isim oldu.

35. dakika. Trabzonspor temposuz ve heyecansız giden karşılaşmada Gökdeniz ile Ankaragücü kalesinde gole yaklaştı. Ceza sahasının dışında topla buluşan Bordo-Mavili oyuncu sert vurdu. Meşin yuvarlak üst direği yalıyarak auta çıktı.

39. dakika. İlk yarıda son dakikalara girildi. Maçta 0-0 eşitlik devam ediyor. Trabzon son bölümlerde Ankaragücü kalesinde golü arayan taraf görüntüsünde fakat ataklar etkili olmayınca skorda değişmedi.

40. dakika. Ankaragücü sağ kanattan hızlı gelişen atakta Ahmet Dursun ile Trabzon kalesini zorladı. Bebbe'yle ver-kaç yapan Ahmet Dursun, ceza sahasında kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Kalesini zamanında terk eden Tolga, Ankaragücülü golcünün 1 adım önünde topu kontrol etmeyi başardı.

45. dakika. Ankaragücü sol kanattan gelişen atakta gole çok yaklaştı. Murat'ın ceza sahasına gönderdiği topa Ayman ayak koyamadı. Altıpas üzerindeki Ahmet Dursun, uygun durumda meşin yuvarlağa vuramadı. Ankaragücü adına iyi bir fırsat kaçtı.

45+1. dakika. Maçta uzatma anları oynanıyor. Bu anda Ankaragücü sağdan Yasin ile Trabzon kalesine etkili geldi. Ceza sahasına girdiği anda Yasin şutunu attı. kale sahasında Bebbe topa ayak koyarak Trabzon ağlarına gönderdi. Bu pozisyon için yan hakemin ofsayt bayrağı kalktı.

Bu ataktan sonra hakem ilk 45 dakika için son düdüğünü çaldı. Trabzon-Ankaragücü maçının ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

47. dakika. Trabzonspor 2. yarıda ilk etkili atağı Serkan Balcı ile geliştirdi. Sol kanattan Ankaragücü ceza sahasına yapılan ortada top bir anda Serkan'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutu direğin dibinden sekerek auta çıktı.

 48. dakika. Ankaragücü'nde Bebbe, Mustafa Keçeli'ye yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gören isim oldu.

51. dakika. İkinci yarıda ilk bölümler geride kaldı. 0-0 eşitlik sürüyor.

52. dakika. Ankaragücü, Trabzonspor savunmasının büyük hatasında az daha golü buluyordu. Sağ kanatta Erdinç'in geri pası kısa düştü. Ahmet Dursun, ceza sahasında pozisyonu takip ederek vuruşunu yaptı. Kalesinde çıkarak açıyı kapatan Tolga zamanında bir müdahele ile gole izin vermedi.

 59. dakika. Trabzonspor'da Ceyhun yerini Yattara'ya bıraktı. Aynı anda Risp'te Tolga Seyhan'ın yerine oyuna dahil oldu.

63. dakika. Trabzonspor sağ kanattan etkili bir atak geliştirdi. Serkan'ın derin pasına Umut hareketlendi. Kaleci Serkan bu pozisyonda kalesini boşalttı. Umut açısı daraldığı için şutunu atamadı. Kalenin boş olduğun anda Umut topu ortaya çeviremedi.

65. dakika. Trabzonspor gole Gökdeniz ile yaklaştı. Sol kanattan Mustafa Keçeli'nin kale sahasına kestiği topa hareketlenen Gökdeniz Karadeniz uygun durumda kötü bir kafa vuruşu çıkarttı. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

66. dakika. Trabzonspor gol için bu dakikalarda Ankaragücü kalesine yüklenmeye başladı. Yattara'nın taşıdığı top rakip ceza sahası önünde rakipten sekerek Mustafa Keçeli'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutu kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

 68. dakika. Ankaragücü'nde Murat Duruer yerini Murat Erdoğan'a bıraktı.

70. dakika. Maçta son 20 dakikaya girildi. Trabzon atağı sağdan etkili gelişti. Serkan Erdoğan, ceza sahasına ortasını yaptı. Gökdeniz topun gelişine sert vurdu. Şut isabetsiz olunca meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

72. dakika. Ankaragücü atağında Murat Erdoğan ceza sahasının dışından sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

 73. dakika. Trabzon'da Umut Bulut yerini Ergin Keleş'e bıraktı.

 77. dakika. Ankaragücü'nde Yasin yerini İbrahim Ege'ye bıraktı.

81. dakika. Ankaragücü sol kanattan gelişen atakta Trabzon kalesinde etkili oldu. Bebbe'nin ceza sahasına yaptığı ortaya Tolga çıkamadı. Savunmanında müdahale edemediği pozisyonda Ahmet Dursun topa yükselip vuramadı.

 84. dakika. Ankaragücü'nde Ahmet Dursun yerini Jaba'ya bıraktı.

87. dakika. Maçta son dakikalar oynanıyor. 0-0 eşitlik sürüyor. Ankaragücü bu anda üstünlük golüne Kırita ile çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Ankaragücülü futbolcu sert vurdu. Yan direği sıyıran meşin yuvarlak auta çıktı.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika işaret etti.

Uzatma dakikalarında gol olmadı. Avni Aker'deki durgun mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Ankaragücü maçının hakkının beraberlik olduğunu ve maçın da böyle bir sonuçla bittiğini söyledi.

Doğan, ligde üst sıralarda yer alan takımların puan kaybettiği haftayı galibiyetle kapatmayı arzu ettiklerini belirterek, ''3 puanın moral motivasyon olarak da katkı sağlayacağını düşünüyorduk. Ama beklediğimiz oyunu oynayamadık'' dedi.

Gol bölgelerinde çok etkisiz kaldıklarını ifade eden Doğan, ''İkinci yarı forveti desteklemek için 3-5-2'ye döndük. Ancak 1-2 pozisyon bulabildik. Beklediğimiz bir oyun olmadı. Rakip iyi defans yapıyor. İyi takımla oynadık. Pek hata yapmadılar. İsterdik ki avantaj yakalayıp önümüzdeki haftalara moralli girelim. Ama olmadı yapacak bir şey yok. Bazı sıkıntılarım var. Rakip forvet bizi fazla zorluyor. O bölgedeki oyuncularım sezon başladıktan sonra takıma katıldıkları için hazır değiller. Çok topla oynadıkları zaman rakibin çoğalmasını sağlıyorlar. Bununla ilgili çalışma yapmak lazım. İlk defa az pozisyonlu maç oldu. Rakibimiz de iyi takım. 3 puan istiyorduk ama bir puan normal diye düşünüyordum" dedi.

Doğan, Ersen Martin'in sakatlığının sürdüğünü belirterek, ''Tedavisini oluyor. Mümkün olduğunca çalışıyor. Biran önce o da iyileşmesini bekliyor. Bizim yöneticilerimiz Ersen Martin'in bizde kalacağını söylüyor. Ersen de kalacakmış gibi hareket ediyor. Önümüzdeki haftalarda takıma katkı yapacaktır'' diye konuştu.

Ankaragücü Teknik Direktörü Hans Peter Briegel ise Trabzonspor karşısında çok güzel futbol oynadıklarını söyledi.

Briegel, futbolcularının oyunundan memnun olduğunu belirterek, ''Maçtan önce bir puanlık sonuç bizi mutlu ederdi. Ama maçın sonucuna baktığınız zaman 3 puanı hak edebilirdik'' dedi.

Trabzonspor'da geçen sezon Gaziantepspor ile yapılan kupa maçında çapraz bağları kopan ve daha sonra ameliyat olan İsveçli savunma oyuncusu Fredrik Risp ile kadro dışı kaldıktan sonra herhangi bir takım ile anlaşamayan ve daha sonra teknik direktör Ziya Doğan tarafından affedilen Çek oyuncu Tomas Jun, 18 kişilik maç kadrosunda yer aldılar.

Risp, 59. dakikada Tolga Seyhan'ın yerine sahaya girerek Ankaragücü karşısında mücadele etti.

Trabzonspor'da Türk vatandaşı olan Mısırlı oyuncu Ayman Abdelaziz ilk 11'de sahada yer alırken Daouda Jabi, Tomas Jun, Fredrik Risp ve İbrahima Yattara olmak üzere 4 yabancı oyuncu yedek kulübesinde yer aldı.

Böylece bordo-mavili takımın ilk 11'inde herhangi bir yabancı oyuncu yer almamış oldu.

Ligin ilk haftasında Sivasspor ile sahasında yaptığı maçta çıkan olay nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama cezası olan Trabzonspor, taraftar desteğinden yoksun olarak 2. maçına çıktı.

Seyircisiz ilk maçında Çaykur Rizespor'u 5-1 yenen bordo-mavililer, Ankaragücü karşısında 2 puan yitirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız