1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'da helikopter düştü
Trabzon'da helikopter düştü

Trabzon'da helikopter düştü

Trabzon Valisi Nuri Okutan, turistik gezi için yöreye gelen ve içinde 6 kişinin bulunduğu helikopterin beldenin Şekersu Yaylası mevkinde düştüğünü belirtti.

A+A-

Vali Okutan, kendilerine gelen ilk bilgilere göre, turistler arasında ölen olmadığını ifade etti.
Olay yerine Erzincan'dan askeri bir helikopterin hareket ettiğini vurgulayan Vali Okutan, yetkililerin en kısa sürede helikopterin düştüğü alana ulaşacağını belirtti.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinde Fransız kayakçıları taşıyan bir helikopterin iniş sırasında karlı zeminin de etkisiyle yan yattığı bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Uzungöl Belde Belediye Başkanı Mehmet Nuh Alibeyoğlu, Heliski yapmak üzere bölgeye gelen Fransız kayakçıları taşıyan helikopterin Şekersu Yaylası mevkiinde iniş yaptığı sırada karlı zeminin de etkisiyle yan yattığını söyledi.

Helikopterde 6 kişinin bulunduğunu ve olayda ölen veya yaralanan kimse olmadığını ifade eden Alibeyoğlu, "Kaza yaklaşık 2 bin 500 metrede gerçekleşiyor. Yöreye en yakın köylerden olan Demirkapı köyünden köylüler helikoptere ulaşmak üzere yola çıktı" dedi.
Trabzon Valisi Nuri Okutan da, 3. Ordu Komutanlığı'ndan bölgeye bir kurtarma helikopterinin gönderildiğini belirterek, "En kısa sürede helikopterin bulunduğu bölgeye ulaşmaya çalışacaklar. Daha sonra Fransız kayakçıları kurtararak en yakın yerleşim yerine ulaştırmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesinin yüksek kesimlerinde düşerek yan yatan helikopterde bulunan 3'ü Fransız 6 kişi, jandarma ekipleri tarafından Uzungöl beldesine getirildi.

KAYAKÇILAR KURTARILDI
Demirkapı köyü Büyük Yayla mevkiinde jandarma ekipleri ile buluşan 6 kişi önce Demirkapı köyüne, ardından da jandarma araçlarıyla Uzungöl beldesine getirildi. İnan Tesisleri'ndeki odalarına çekilen Fransız kayakçılar Mocellin Anthony, Cottaz Laurent, Clement İribarnes, helikopter pilotları Okan Mutlu ve Ali Seymen ile Fransız kayakçılara rehberlik yapan ve yöreye Heliski sporu yapmaları için tanıtmaya getirdiği öğrenilen iş adamı Metin Beyazyüz, basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız