1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Trabzon'da ilginç terör kınaması!
Trabzon'da ilginç terör kınaması!

Trabzon'da ilginç terör kınaması!

Şehit askerlerimizin anısına Trabzon'da bugün ilginç bir protesto gösterisi düzenlendi. 12 şehidin temsili olarak dirilerek tabuttan kalkması ilgi çekti.

A+A-

Hakkari'de terör örgütü PKK tarafından 12 Mehmetçiğin şehit edilmesine tepkiler yurt genelinde sürüyor. Trabzon'da bugün ilginç bir protesto gösterisi düzenlendi.




Yürüyüşe katılan yaşlı bir kadın elinde Türk bayrağıyla terörü ve PKK'yı lanetlerken, tek evladını severek askere gönderebileceğini, gerekirse kendisinin askere giderek hiçbir şey yapamazsa askerler için çorba pişirip dikiş yapabileceğini söyledi.
Trabzonspor Taraftarlar Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen protesto gösterisi ilginç ve anlamlı görüntülere sahne oldu. Öğle saatlerinde TEDAŞ önünde toplanan ve slogan atarak Trabzon Belediyesi önüne yürüyen grup terörü ve PKK'yı lanetledi. Yürüyüş, Trabzon Belediyesi önünde sona ererken burada kurulan platformun üzerinde Hakkari'de şehit edilen 12 Mehmetçiği temsilen hazırlanan üzerlerine Türk bayrağı örtülü tabutlar dikkat çekti.
Yoğun yağmur altında gerçekleşen protesto gösterisine katılan her yaştan insan ellerinde Türk bayrakları ve terör örgütünü lanetleyen pankartlarla şehitleri yad ederken birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Gösterinin en anlamlı bölümü yapılan yoklamada 12 şehidin temsili olarak dirilerek tabuttan kalkması oldu. Üzerlerinde Hakkari'de şehit edilen 12 askerin isimleri yazılı Türk bayrakları örtülü tabutlarda yatanların isimleri okununca üzerlerinde 'Bir ölür bin diriliriz' yazılı tişörtlerle 'Burada' diyerek tabuttan kalkması ve ellerinde bayrakları havaya kaldırmasına alanı dolduran kalabalığın da 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla eşlik etmesi anlamlı görüntülere sahne oldu.

 Gösterinin son kısmında bölücü başının maketi okunan kararın ardından idam edildi, üzerine gaz yağı dökülerek yakıldı. Gösteri, alandakilerin İstiklal Marşı'nı söylemesiyle sona erdi. Yoğun yağmur altında yapılan gösteri olaysız sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum