1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'da şehide hazin veda
Trabzon'da şehide hazin veda

Trabzon'da şehide hazin veda

Trabzonlu er son yolculuğuna uğurlandı.Tabutun başında nöbet tutan asker gözyaşlarına boğulurken, şehidin annesinin feryatları yürekleri dağladı.

A+A-

Şemdinli'de şehit olan jandarma er Gökhan Uzun, Akçaabat'ta gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.Tabutun başında nöbet tutan asker gözyaşlarına boğulurken, şehidin annesinin feryatları yürekleri dağladı.

Cenazesi dün akşam saatlerinde askeri uçakla Trabzon'a getirilen ve Akçaabat Devlet Hastanesi morguna konulan Gökhan Uzun'un tabutu bugün öğle saatlerinde cenaze aracıyla tören için Kavaklı Rahman Camisi'ne götürüldü.

Yoğun izdihamın yaşandığı törene Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, Trabzon Valisi Nuri Okutan, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Cumur, Asım Aykan ve Kemalettin Göktaş, Emniyet Müdürü Feridun Boz ve binlerce vatandaş katıldı.


Şehit annesi Esma ve babası Ali Yaşar Uzun oğullarının tabutunun başındaki resmi öperek gözyaşı dökerken, sevenleri ve yakınları fenalık geçirdi. Törende İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez bir konuşma yaparken, şehitlerin intikamının alındığını söyledi. Cenaze namazı ve tören nedeniyle Trabzon-Giresun karayolu yaklaşık 1 saat ulaşıma kapanırken, yoğun izdiham yaşandı.

Terör örgütü PKK aleyhine uzun süre slogan atılırken, tören sonrası tabutun götürülmesi sırasında Trabzon İl Müftüsü Ahmet Bulut fenalık geçirdi. Kendisine ilk müdahale törende bulunanlar tarafından yapılırken, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öte yandan şehit er Gökhan Uzun'un kalbinin vücudunun sağ tarafından bulunduğu, bu durumu nedeniyle askerlikten muaf olma hakkı olmasına rağmen askere gitmeyi tercih ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum