1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzon'da sessiz tango
Trabzon'da sessiz tango

Trabzon'da sessiz tango

Trabzonspor ile Ankaragücü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşı karşıya geliyor.

A+A-

Turkcell Süper Ligi'nin 5. haftasında kendi sahasında, cezası nedeni ile seyircisiz oynayacağı maçta başkent ekibi Ankaragücü'nü ağılayacak olan Trabzonspor'un son 16 yıl içinde oynadığı Eylül ayı maçlarında karnesi iyi durumda. Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, son 16 yılda Eylül ayı içersinde yaptığı 59 maçta 33 galibiyet, 15 mağlubiyet ve 11 beraberlik elde etti. Attığı 101 gole karşılık ise kalesinde 52 gol gördü.

Bordo-mavili takım Eylül ayında kendi sahasında oynadığı 31 maçta 20 galibiyet, 4 mağlubiyet, 7 beraberlik elde etti. Attığı 57 gole karşılık kalesinde ise 17 gol gördü. Trabzonspor deplasmanda oynadığı 28 maçta ise 13 galibiyet, 11 mağlubiyet ve 4 beraberlik elde etti. Attığı 44 gole karşılık ise kalesinde 35 gol gördü.

Trabzonspor, Pazar günü oynayacağı başkent temsilcisi Ankaragücü ile söz konusu seneler içinde Eylül ayında 4 kez karşılaştı. Bordo-mavili takım rakibi ile bu ay içinde yaptığı maçları ise kaybetmedi. Bordo-mavili takım 3 maçta galip gelirken, 1 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Attığı 7 gole karşılık kalesinde ise 3 gol gördü.

ZİYA DOĞAN 3-5-2'YE DÖNÜYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan'ın Ankagücü karşılaşmasına 'Tolga Zengin, Serkan, Tolga Seyhan, Erdinç, Celaleddin, Hüseyin, Ayman, Gökdeniz, Ceyhun, Umut, İbrahim Yattara' muhtemel ilk 11'i ile çıkması bekleniyor. Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, camiada birlik ve beraberliği sağladıkları takdirde şampiyonluk yarışında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kadar iddialı olacaklarını söyledi. Doğan, ilerleyen günlerde sakat futbolcuların tam olarak iyileşmesi ile birlikte 3 - 5 - 2 sistemine dönmeyi planladığını ifade ederek, "Defansif oynatıyorum diye eleştirenlere en iyi cevabı attığımız bol gollerle veriyorum. Türkiye'de herşey kalıplaşmış. Kazanırsan göğe çıkarılırsın, kaybedersen yerin dibine gömülürsün" dedi.

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR

Tolga
Jabi
Erdinç
Tolga Seyhan
Celaleddin
Gökdeniz
Serkan
Hüseyin
Ceyhun
Mustafa
Umut

ANKARAGÜCÜ

Serkan
Elyasa
Cem Can
Emre Güngör
İlkem
Yasin
Ferreira Da Silva
Murat
Krita
Ahmet Dursun
Bebbe (Alper Aydın)

Saat: 18.00
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakem: Yunus Yıldırım
Yayın: Lig Tv

TRABZONSPOR VE ANKARAGÜCÜ 59.RANDEVUDA

Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında kendi evinde seyircisiz oynayacağı maçta başkent ekibi Ankaragücünü ağırlayacak olan Trabzonspor, rakibiyle 59. kez karşı karşıya gelecek.İki takımın bugüne kadar yaptıkları 58 maçta Bordo-mavili takım ezici bir üstünlük kurdu. Trabzonspor elde ettiği 29 galibiyet karşısında Ankaragücü ise 15 galibiyet elde etti. 14 maçta rakipler birbirlerine üstünlük kuramadı. Bordo-mavili takım attığı 90 gole karşılık ise kalesinde 56 gol gördü.

İki takım arasında Trabzon'da oynanan 29 maçta Trabzonspor 20 galibiyet elde ederken, Ankaragücü ise 2 galibiyet elde edebildi. 7 maç ise Avni Aker'de beraberlikle bitti. Bordo-mavili takım attığı 56 gole karşılık kalesinde ise 15 gol gördü. Trabzonspor ve Ankaragücü arasında oynanan karşılaşmalarda ise en farklı galibiyeti Trabzonspor, 1991-92, 1994-95 sezonlarında 4-0'lık skorlarla elde etti. Geçtiğimiz sezon iki takım arasında Ankara'da oynanan ilk maç 2-2, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda iki takım arasında oynanan en son maçı ise Ankaragücü 1-0 kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız