1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Trabzon'dan Ovit savunması
Trabzon'dan Ovit savunması

Trabzon'dan Ovit savunması

Ovit'e tünel yapımının Trabzon tarafından engellendiği yönünde öne çıkan görüşe Trabzon Liman İşletme Müdürü Ermiş'den farklı yaklaşım.

A+A-

MUSTAFA USTA
Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Trabzon Limanı ve bölgenin ekonomik açıdan gelişmesi için Atatürk zamanında da gündeme gelen Trabzon-Erzincan demiryolunun yapılmasının şart olduğunu söyledi.
Ermiş, Rize-Erzurum Karayolu’nun İkizdere-İspir arasında bulunan Ovit Dağı’ndaki geçide, tünel yerine duble yol yapılması kararıyla başlayan ve tünelin farklı gerekçelerle engellendiği şeklindeki tartışmaları değerlendirdi. Rize-Erzurum Karayolu’nda ulaşımın yıl boyunca kesintisiz sağlanmasının Rize’ye önemli faydalar temin edeceğini ancak Trabzon için çok fazla bir şeyin değişmeyeceğini belirten Ermiş, Trabzon’un ve limanın iç bölgelere bağlantısını sağlayan Trabzon-Erzurum Karayolu’yla ilgili herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını söyledi.
Trabzon ve bölgenin ekonomik açıdan gelişmesi için karayolundan ziyade demiryolunun gündeme getirilmesi gerektiğinin altını çizen Ermiş, bölgenin iç bölgelere demiryoluyla bağlanmasının şart olduğunu vurguladı. Doğu Karadeniz limanlarının demiryolu bağlantılarının bulunmayışının çok önemli bir eksiklik olduğuna dikkat çeken Muzaffer Ermiş, Trabzon’un gelişmiş bir limana sahip olması ve Trabzon-Erzincan demiryolunun yapılmasının Atatürk’ün de önemli isteklerinden biri olduğunu hatırlattı. Atatürk zamanında bir takım çalışmalar yapıldığını ancak bu konunun daha sonra gündeme gelmediğini belirten Ermiş, aynı güzergah üzerinde Trabzon’dan başlayacak demiryolunun Erzurum-Aşkale İstasyonu’na bağlanması gerektiğini ifade etti.
Trabzon Limanı'na getirilecek demiryolunun ulaşım maliyetlerini düşürerek rekabet gücünü arttıracağını vurgulayan Ermiş, GAP'ın tamamlanması halinde bu bölgeden yapılacak ihracatın en önemli kapısının da Trabzon Limanı olacağını ve bölgede büyük bir canlılık yaşanacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum