1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Trabzonspor 4-0'la tur atladı
Trabzonspor 4-0'la tur atladı

Trabzonspor 4-0'la tur atladı

Trabzonspor, UEFA İntertoto Kupası 2. Tur rövanş maçında ilk maçta kendi sahasında 6-0 mağlup ettiği FK Vllaznia takımını 4-0 yenerek 3. tura yükseldi.

A+A-

Maçın ilk yarısı 0-0 sona ererken Trabzonspor'un golleri ikinci yarıda geldi. Bu arada Trabzonspor'un UEFA İntertoto Kupası 3. Tur'unda rakibi belli oldu. Bordo-mavili takımın muhtemel rakibini belirleyecek olan karşılaşmada Romanya'nın Otelul Galati takımı, Bosna Hersek'in Slavija ekibini 3-0 mağlup etti ve bordo-mavili takımın rakibi oldu.

UEFA İntertoto Kupası 2. Turu rövanş maçında, FK Vllaznia-Trabzonspor karşılaşmasına takımlar şu kadrolarla başladılar:

Stat: Loro Boroçi
Hakemler: Alan Kelly, Marc Douglas, Damien McGrath (İrlanda)

FK Vllaznia: Bishani, Teli, Lici, Kotrri, Lika, Osja, Norra, Kaçi, Simo,
Hoti, Sinani

Trabzonpor: Ahmet Şahin, Ferhat, Tayfun, Çağdaş, Celaleddin, Serkan Balcı, Hasan Üçüncü, Ayman, Yattara, Ömer Rıza, Umut Bulut

Maçtan dakikalar...

1. dakika. Maçın ilk gol pozisyonu Trabzonspor'dan geldi... Sağ kanattan kaptığı topla rakip ceza alanına giren Ömer Rıza, penaltı noktası üzerinde kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu yerden dışarı vurdu. Bordo-Mavililer adına mutlak bir gol şansı kaçtı.

4. dakika. Vllaznia, Trabzonspor kalesini tam karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Arnavut oyuncular atışı paslaşarak kullandı. Sol kanada açılan topu Lika, ceza sahasına ortaladı. Havadan süzülüp arka direğe inen topu kaleci Ahmet Şahin son anda yükselerek tokatladı. Top ters taraftan taça çıktı.

7. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlikle devam ediyor. Trabzonspor, ilk dakikalarda gol bulmak isteyen Vllaznia kalesinde hızlı ataklarla etkili oluyor. Oyunun temposu Trabzonspor'un kontrolünde.

12. dakika. Trabzonspor atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Ceza sahasının çarprazında topla buluşan Serkan Balcı bekletmeden ceza sahasına ortasını yaptı. Kaleci Bishani kalesinde çıkarak topu Yattara'nın üzerinden kontrol etmeyi başardı.

14. dakika. Trabzonspor bir kez daha sağ kanattan Vllaznia kalesine etkili indi. Umut'un pasıyla meşin yuvarlak buluşan Yattara, rakibin geçtiği anda sıfırdan ön direğe topu kesti. Lici, tehlikeli gelen topu son anda taça atarak uzaklaştırdı.

17. dakika. Maçta tempo bu bölümlerde yükseldi. Vllaznia gol için ileri çıkmaya çalıştıkça Trabzonspor savunmanın arkasına uzun attığı toplarla etkili oluyor. Sağ kanattan Yattara'nın pasıyla topla buluşan Ömer Rıza ceza sahasına sağ kanattan girip uygun durumda yerden ortasını yaptı. Etkisiz giden topu kaleci Bishani yatarak kontrol etmeyi bildi.

22. dakika. Bordo-Mavili ekip oyunun kontrolünü elinde tutuyor. Bu dakikaya kadar topla oynama oranında Trobzon, Vllaznia'ya %61'e % 39'luk bir üstünlüğü bulunuyor. Zaman zaman temposu yükselen karşılaşmada tek etkili gol pozisyonu ilk dakikada Trabzon adına Ömer Rıza'dan gelmişti.

23. dakika. Trabzonspor sağ kanattan Yattara'yla etkili oldu. Gineli yıldızın sağ çarprazdan kale sahasına kestiği topu Ömer Rıza ve Umut'tan önce Vllaznia savunması son anda kafayla karşıladı.

27. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik devam ediyor. Bordo-Mavili ekip oyunu rakip kaleye yıkmış durumda. Ayağa paslarla topu oyunda tutan Trabzonsporlu futbolcular Vllaznia önünde rahat bir oyun sergiliyor.

29. dakika. Trabzonspor bu dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Serkan Balcı yerden ortasını yaptı. Rakip futbolcunun ayağından seken topu Ömer Rıza'nın önünde kaldı.

Ömer Rıza altıpas içindeki Umut'u topla buluşturdu. Kaleye sırtı dönük olan Umut, önündeki Yattara'ya pasını bıraktı. Yattara kaleyi karşıdan gören pozisyonda vuruşunu yaptı. Vllaznia savunması kaleye yönelen topa son anda ayak koyarak mutlak bir gol pozisyonunu uzaklaştırdı.

31. dakika. Vllaznia atağında Simo şık hareketlerle Trabzonspor savunmasını zorladı. Çalımlarla ceza sahasına sokulan Simo, faul ile durduruldu. Vllazina'da kazanılan frikik atışını Kaçi kullandı. Arnavut futbolcu kaleyi karşıdan gören pozisyonda topu üstten farklı şekilde dışarı vurdu.

35. dakika. Trabzonspor atağında Hasan Üçüncü sol kanattan Vllazina kalesine yüklendi. Hasan, ceza sahasının sol çarprazında yerde kaldı. Hakem frikik atışını Bordo-Mavili ekibe verdi. Etkili olabilecek bir noktadan kazanılan atışı Yattara kullandı. Gineli futbolcu ters direğe sert bir kesme vuruş çıkarttı. Kaleci Bishani'nin uzanamadığı pozisyonda top kale direğini yalıyarak auta çıktı.

38. dakika. Trabzonspor kalesi bu anda büyük bir tehlike atlattı. Savunmasından Simo ile hızlı çıkan Vllaznia, Kaçi ile gole çok yaklaştı. Simo'nun ceza sahasına sokulduğu anda geriye bıraktığı topa Kotrri sert vurdu. Meşin yuvarlak Ahmet Şahin'i geçerek direkte patladı. Ceza sahasına inen topu Simo bir kez daha kapıp Kotrri'nin önüne bıraktı. Yine sert bir şut çıkartan Kaçi, bu kez meşin yuvarlağı kalenin az farkla üzerinden auta vurdu.

41. dakika. Bu kez gole yaklaşan taraf  Trabzonspor oldu. Sol kanattan hızlı gelişen atakta ters bir pasla ceza sahası önünde topla buluşan Yattara, şık çalımlarla ceza sahasına girip yerden vuruşunu yaptı. Savunmanın müdahele edemediği topu kaleci Bishani yatarak ayaklarıyla çıkarttı. Bordo-Mavili ekip bir kez daha gol pozisyonundan Yattara ile sonuç çıkartamadı.

44. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için son dakikalar oynanıyor. 0-0 eşitlik bozulmuş değil.

45. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem ilk yarı için 1 dakikalık uzatma süresi gösterdi.

Uzatma bölümünde gol olmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.kapandı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI
İkinci yarıya Trabzonspor başladı.

 46. dakika. Trabzonspor'da ikinci yarıda Yusuf, Ömer Rıza'nın yerine oyuna başladı.

 47. dakika. Trabzonspor golü Umut Bulut ile buldu. Sağ kanattan gelişen Bordo-Mavili ekibin atağında Yattara ceza sahasına topu kesti. Altıpas üzerinde pozisyonu iyi takip eden Umut Bulut, 2 rakibi arasında iyi yükselerek kafa ile topu Vllaznia ağlarına bıraktı.

Trabzonspor Umut'un golüyle Vllaznia karşısında 1-0 üstünlüğü yakaladı.

 47. dakika. Trabzon'da 2. oyuncu değişikliğinde Ferhat yerini Adnan'a bıraktı.

 49. dakika. Trabzonspor 2. golü Yattara'nın ayağından buldu. Vllazina savunmadan çıkarken pas atası yaptı. Araya giren Yattara topla ceza sahasına sokulup kaleci Bishani'yi de oyundan düşürük meşin yuvarlağı yerden ağlara bıraktı.

Bordo-Mavili ekip Yattara ile Vllaznia karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

 53. dakika. Trabzonspor golleri peşpeşe sıralıyor. Bordo-Mavili ekibin 3. golü oyuna yeni giren Yusuf'tan geldi. Vllaznia ceza sahasının önünde topla buluşan Adnan vuruşunu yaptı.

Savunmaya çarparak yükseklik kazanarak kaleye yönelen topa kaleci Bishani müdahele edemedi. Meşin yuvarlak bir kez daha Vllazina ağların takıldı.

Yusuf'un golüyle Trabzonspor, Vllaznia karşısında 3-0'lık üstünlüğü yakaladı.

 54. dakika. Trabzon'da Celalettin'in yerine genç Eyüp maça dahil oldu.

 57. dakika. Vllaznia'da Norra, Yattara'ya yaptığı faul sonrası hakemden sarı kartı gördü.

 59. dakika. Vllazina'da bu dakikada 2 oyuncu değişikliği birden yapıldı. Jani, Sinani'nin yerine oyuna dahil olurken, Ahi'de Osja'nın yerine maça giren isim oldu. 

66. dakika. Trabzonspor üst üste bulduğu goller sonrası artık süreye oynamaya başladı. Vllaznia, 1 gol bulabilmek için zaman zaman baskısını artırsada Bordo-Mavili ekip savunmasında çok dikkatli.

 68. dakika. Trabzonspor, Vllaznia karşısında 3-0'lık üstünlüğünü sürdürüyor. Bordo-Mavili ekip deplasmanda rahat bir maç çıkartıyor. Bu dakikada Trabzonspor'da Serkan, kendini yere bıraktığı gerekçesiyle hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

 69. dakika. Vllazina 3. oyuncu değişikliği Norra'yı alıp Tafili'yi sahaya sürerek kullandı.

72. dakika. Trabzonspor 4. gole Serkan Balcı ile yaklaştı. Hızlı gelişen atakta, Serkan Balcı, sağ kanattan bindiren Yattara'yı meşin yuvarlakla buluşturdu. Gineli yıldız Vllazina ceza sahasına girdiği anda topu boştaki Serkan Balcı'nın önüne bıraktı. Bordo-Mavili oyuncunun ayağının içiyle yaptığı vuruşta top kalenin üzerinden auta çıktı.

77.  dakika. Karşılaşmada artık son bölümlere girildi. Vllaznia, 1 gol bulabilmek için Trabzonspor kalesine yükleniyor. Bordo-Mavili ekip savunmasında bu ana kadar açık vermedi.

81. dakika. Trabzonspor sağ kanattan Yattara ile hızlı bir atak geliştirdi. Süratle çizgiden topla ilerleyen Yattara, ceza sahasındaki Umut'a ortasını yaptı. Vllazina savunması zamanında araya girerek 4. gole izin vermedi.

83. dakika. Vllazina atağında ara pasında Trabzonspor savunmasında top Eyüp'ün koluna çarptı. Hakem ceza sahasının hemen önünden frikik atışını Vllazina'ya verdi. Kaleyi karşıdan gören pozisyonda atışı Kaçi kullandı. Arnavut ismin sert vuruşunu kaleci Ahmet Şahin köşeden uzanarak karşıladı. Vllazina bu anda gole yaklaşan taraf oldu.

85. dakika. Trabzonspor Yattara ile Vllaznia kalesine tehlikeli bir pozisyon yaşattı. Sağ kanattan rakip ceza sahasına sokulan Yattara şık çalımlarla rakiplerini oyundan düşürdü. Gineli isim şut pozisyonunda olmasına rağmen yerden bir pasla arka direkte bekleyen Umut'u topla buluşturmak istedi. Bu pasta Vllaznia savunması araya girekek 4. gole müsade etmedi.

 89. dakika. Trabzonspor, 4. golünü Umut Bulut ile buldu. Sağ kanattan topla birlikte ceza sahasına giren Yusuf yerden vuruşunu yaptı.

İlk pozisyonda Bishani yatarak meşin yuvarlağı ayaklarıyla çıkarttı. Dönen top altıpas içinde bekleyen Umut'un önüne  düştü.

Golcü isim topu boş kaleye ayağınnı içiyle bırakarak Trabzon'u Vllaznia önünde 4-0'lık farka taşıdı.

90. dakika. Maçta normal süre sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika gösterdi.

Uzatma süresinde başka gol olmadı. Trabzonspor Avni Aker'de 6-0 mağlup ettiği Vllazina'yı deplasmanda da 4-0'lık sonuçla mağlup ederek tur atlayan taraf oldu.

Bordo-Mavili ekip rakibine iki maç sonrası toplamda 10 gol atarak UEFA Kupası hedefinde yoluna devam eden taraf oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız